Expo Josep Coll 2022 baner
Les miniatures de la col·lecció G. Sangiorgi, a subhasta a Christie’s

Mercat de l'art

Les miniatures de la col·lecció G. Sangiorgi, a subhasta a Christie’s

bonart nova york - 25/03/19
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBaner_StellaRahola_Bonart_360x356

Christie’s presenta una nova subhasta d'obres mestres en miniatura: les joies gravades antigues anteriorment a la col·lecció G. Sangiorgi el 29 d'abril de 2019, durant la sèrie de vendes de la setmana clàssica. Abastant el món clàssic des del segle XVI a. fins al segle IV dC, la venda compta amb 40 lots de les joies més buscades i captivadores que encara es troben en una col·lecció privada. Encantadors col·leccionistes i coneixedors iguals, aquesta és una de les col·leccions privades més importants de la història.


Giorgio Sangiorgi (1887-1965) va ser un reconegut col·leccionista, distribuïdor i erudit en art antic, medieval i renaixentista. Va acumular la major part de la seva col·lecció des de primers anys i mitjans del segle XX. Tota la col·lecció va ser publicada recentment pel reconegut erudit Sir John Boardman i Claudia Wagner. Possiblement, la venda ofereix les 40 millors joies de la col·lecció. A més de la seva excel·lent qualitat i raresa, moltes joies tenen una procedència important, moltes provinents de la reconeguda col·lecció de noble i polític, George Spencer, el quart duc de Marlborough.
G. Max Bernheimer, cap internacional del departament d'Antiguitats, va remarcar: "Molts són, sense cap mena de dubte, autèntiques obres mestres de l'art del gravador de la joia, algunes de fama mundial, que rivalitzen amb les millors obres de les arts majors de tots els altres mitjans i són, sens dubte, les més importants. grup que apareixerà en una subhasta en més d’una generació".
A la imatge, miniatures de la col·lecció G. Sangiorgi.

Et poden
Interessar
...

817x68