L'Associació hispanofrancesa Dones Avenir va organitzar al Museu del Prado un acte dedicat a les figures de dos pintores renaixentistes que van aconseguir arribar reconeixement i notorietat entre els seus contemporanis, tot -i alhora- de ser dones: Sofonisba Anguissola (1535-1625) i Lavinia Fontana (1552-1614).
Les dues van saber trencar amb els estereotips que la societat assignava a les dones en relació amb la pràctica artística, i amb l'arrelat escepticisme sobre les capacitats creatives i artístiques de la dona.
Per això, Dones Avenir ha volgut dedicar un acte a aquesta exposició promoguda pel Museu del Prado en ocasió del seu bicentenari, que exhibirà en un mateix espai l'obra d'aquestes dues dones per primera vegada en la història.
L'acte celebrat al Museu del Prado va comptar amb el suport i assistència de l'Excm. Sr. Ambaixador de Mònaco Jean-Luc Van Klaveren, la Secretària d'Estat d'Igualtat Sra Soledad Murillo de la Vega, en representació de la Fondation Prince Pierre de Mònaco sota la Presidència de S.A.R. la Princesa de Hannover, el Sr. Jean-Charles Curau, la presidenta de Dones Avenir Dª María Luisa de Contes i la ponència principal a càrrec de la Doctora en Història de l'Artem Sra Leticia Ruiz Gómez.
"Hem de congratular-nos perquè una institució amb el pes del Museu del Prado estigui apostant per les dones. Quin lloc millor que aquest, que incita a la inspiració, per donar suport al empoderament de la dona? ", Va exposar la Sra Núria de Miguel Poch, secretària general de la Fundació Amics del Museu del Prado, que va presidir l'esdeveniment.
De fet, molts de les grans clàssics que avui coneixem han pogut ser en realitat obra de dones "Si posem més focus en la dona com a pintora, trobem quadres que els pertanyen", va explicar. Exemple del que s'ha dit, és el famós quadre de Felip II, atribuït al pintor oficial de la Cort, Alonso Sánchez Coello, però en realitat pintat per Sofonisba, a qui va ser dedicada l'acte d'ahir i una important exposició que s'estrenarà en el Prat el proper octubre.