Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Murs que es fonen per unir l'art i la societat

Murs que es fonen per unir l\'art i la societat
bonart pamplona - 01/04/19
Més de cent voluntaris han participat el 28 de març de 2019 a Fluids Navarra, el happening realitzat a l'esplanada del Museu Universitat de Navarra. Dirigit per l'artista Iñigo Manglano-Ovalle i els alumnes del Master in Curatorial Studies que s'imparteix al centre, la trobada artístic, obert a tota la ciutadania, ha consistit en la construcció d'una estructura rectangular de gel.
L'obra mesura 7,25 metres de llarg, 2,25 d'ample i 1,81 d'alt. En total, s'han utilitzat 400 blocs de gel. Sumen un total 8.000 quilos d'aquest material i que s'han produït específicament per a aquest projecte. Es tracta d'una reinvenció de l'obra Fluids (1967) de l'artista nord-americà Allan Kaprow, a qui s'encunya el concepte de happening.
Iñigo Manglano-Ovalle, també professor del màster, ha explicat que Fluids Navarra és "una cosa molt complicat en la seva senzillesa. Es planteja construir parets amb el treball i el material de cada dia, és a dir, construir una paret que parla de la diferència entre el món de l'art i la vida quotidiana. I a fondre, tots dos es converteixen per un moment en el mateix ". A més, apunta que pretendre "fondre les definicions entre qui és l'artista i el públic, l'obra i la seva audiència". Precisament aquesta obra convida a reflexionar on resideix l'art o si hi ha objecte. "Totes aquestes preguntes es compliquen en una obra efímera que, al cap ia la fi, no és objecte, sinó una proposta i un esdeveniment. És més que un treball artístic perquè implica treballar junts ".
María Díaz Banet, alumna del màster i portaveu dels voluntaris de Fluids Navarra, ha expressat el seu agraïment a l'artista, al Museu ia tots els voluntaris "de la Universitat, de l'Escola d'Art de Pamplona ia la ciutat per fer possible aquest projecte" . Díaz ha apuntat que com a estudiants ha estat una "experiència única" en què han estat presents en tot el camí: "No només és un procés teòric a nivell artístic, sinó que té al darrere molta logística".
Per la seva banda, Jaime García del Barrio, director general del Museu Universitat de Navarra, ha destacat que "no només ha estat un projecte de creació artística, sinó també de reflexió artística. Hem tingut la sort de treballar amb Iñigo Manglano-Ovalle, vinculat amb el Museu des d'abans de la seva inauguració ". Així mateix, ha destacat que el projecte s'emmarca dins de la formació del Master in Curatorial Studies, que es basa en la filosofia de "aprendre treballant, no només classes teòriques sinó projectes com aquest".
Fluids Navarra pot visitar de forma lliure i gratuïta i desapareixerà amb el desglaç del material.
A la imatge, Fluids Navarra.
20241120_Dones_Bonart_180x180M_Online_BONART_180X180-25

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90