M_Online_BONART_1280X150

Exposicions

Les obres de Fernand Léger ja estan a l'IVAM

Les obres de Fernand Léger ja estan a l\'IVAM
bonart valència - 03/04/19
L'IVAM Institut Valencià d'Art Modern, carrer Guillem de Castro 118  de València, dedica una gran retrospectiva a Fernand Léger.
Les més de 100 obres que conformen l’exposició Fernand i la seva vida moderna es troben al IVAM. La mostra, procedent de la Tate Liverpool, s'inaugurarà el proper dia 3 de maig de 2019 coincidint amb les celebracions del 30è aniversari del museu. Es tracta de pintures, dibuixos, gravats, tèxtils i fotografies realitzades per Fernand Léger, que es conserven a l'interior dels empaquetatges especials dels que van viatjar des del Regne Unit, conservats a la càmera acorazada de l'IVAM. A partir del 24 d’abril, s’espera que arribin els correus, que s’incloguin amb les obres d’acompanyar a les obres de l’art quan s’està preparant per a la vostra exposició. Fernand Leger i la seva vida moderna es mostren a Espanya sobre l'autor francès (Argentan, 1881-Gif-sur-Yvette, 1955), considerat un clàssic de les avantguardes i un dels renovadors del cubisme, contemporani de Picasso, Braque. y Juan Gris. Coproducida amb la Tate, on s'exposa fins al passat 17 de març, tornant-se més d'un centenar de peces de museu com la Tate, el Pompidou, el Victoria i l'Albert, Moderna Moseet, la Fundació Le Corbusier o la Reina Sofia. A més d’aquesta col·laboració amb la Tate de Liverpool, l’IVAM ha intensificat les relacions internacionals durant l’any 2019 a través de col·laboracions amb prestigioses institucions com el MUCEM de Marsella, Jeu de Paume de París i la Fundació Gulbenkian de Lisboa. Es tracta d '"construir el futur d’una institució cada vegada més sòlida, arreglada al seu territori i una vegada més i internacional", ha explicat el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés.
Si aquest any hi ha una de les principals 'estrelles' del programa va ser Joan Miró, per al seu vint-i-set anys museu valencià acollidor de la retrospectiva major que es va exposar a Espanya sobre el francès de l'autor, Fernand Léger (Argentan, 1881.). el pas del temps, que està molt present a l'exposició a través dels relleus de Artschwager i Allighiero i Boetti o en morts naturals com la bola de les roses de James Lee Byars. "Es tracta d'un bo viure que evolucioni amb l'exposició quan les roses acaben caient, formant una piràmide ", ha matificat Sergio Rubira. Les idees més destacades en la mostra són els conceptes com la multiculturalitat "que avança la idea posterior de la globalitat" segons el co-comissari, l'estratègia de la màscara dels relats de vida, com va ocórrer en els dibuixos de Vittorio Scarpati com a malalt de SIDA, a la sèrie de fotògrafs que Nan Gold es dedica al propi Scarpati i al seu pare, l'actriu Cookie Mueller. La segona exposició es va dur a terme pel títol Caso d'estudi: 1989. L’IVAM es va dur a terme un cap a través de la investigació que va desenvolupar el grup de treball del Centre d'Investigacions Col·laboratives (C.I.C.) sobre el procés de formació del propi IVAM. La comissaria ha comentat que "l'exposició mostra com s'estableixen els pilars de la col·lecció de l'IVAM des de 1984, que és quan feu un gest a la idea del museu". Caso d'estudi: 1989. L'IVAM inclou cartells d'algunes de les primeres exposicions del museu el 1989, com a dedicat a Joaquín Sorolla, Gabriel Cualladó o Antonio Saura, les notes de premsa, els tríptics públics, les fotografies de les inauguracions i els muntatges , les actes del Consell Rector i altres documents que mostren que l'IVAM "va ser tot un exemple de modernitat per a l'època".
A la imatge, Les obres de Fernand Léger a l'IVAM.
inclassificablesEude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88