Després de quatre anys de mandat, Gabriel Pinós, director de la galeria Gothsland, deixa la presidència de la institució que representa els galeristes catalans per posar-la en mans de Mònica Ramon, codirectora d'Artur Ramon Art. Aquest és un dels resultats de l'assemblea que els membres del GGAC van celebrar dilluns al Reial Cercle Artístic de Barcelona.
Amb aquest relleu, Mònica Ramon, fins ahir vocal de Junta del GGAC i actual presidenta del comitè dels Premis GAC, encapçalarà la representació de les galeries d'art catalanes en un moment de superació de la crisi del galerisme català, però que necessita una forta empenta per engegar de nou el sector. Un projecte de continuïtat en tant que la nova junta comptarà en gran part amb l'esforç d'antics membres; un projecte de renovació en tant que canvien els rols dels membres de junta i s'hi integren al nou projecte altres galeristes.
Com a objectiu immediat, es vol reforçar la presència de la institució a tot el territori i refermar les accions que actualment lidera la institució per a la projecció i defensa del galerisme català. Així mateix, s'incidirà en el diàleg amb les administracions, fundacions i tots els agents que conformen les Arts Visuals, buscant noves sinèrgies per al foment del sector i l'art en general.
Sobre Mònica Ramon
Codirectora de la galeria Artur Ramon Art, que fa poc va canviar la seva tradicional ubicació al Barri Gòtic de Barcelona per traslladar-se al carrer Bailén, en ple Quadrat d’or de l'Eixample barceloní, Mònica Ramon forma part d'una nissaga de galeristes catalans que es remunta a quatre generacions. Des de les seves arrels en l'antiquarisme a l'any 1911, Artur Ramon Art s'ha consolidat actualment com un referent del mercat de l'art al nostre país. El canvi d'ubicació ha anat de la mà d'una renovació de la seva proposta expositiva amb el seu projecte de l'Espai d'Art, dirigit per la pròpia Mònica Ramon i on es conjuga l'art antic i el modern des d'una perspectiva contemporània i molt pròpia que s'ha fet un lloc indiscutible en les Arts Visuals. Mostra d'això han estat les exposicions “Els 7 pecats capitals” dels germans Santilari i el Wunderkmammer de Frederic Amat, així com l'actual “L'espai del paisatge”, amb la participació d'un comissariat extern a la galeria.
El prestigi d'Artur Ramon Art ve avalat així mateix per la seva projecció internacional, participant al Salon du Dessin de París, el Master Drawings de Londres i Nova York, i a la TEFAF Maastricht, la trobada més important del mercat de l'art a nivell mundial.
A la imatge, Mònica Ramon.