FCC-Segell-banner4
Les obres d’Alberto García-Alix i Bruce Gilden, plats forts de Revela’t 2019

Notícies

Les obres d’Alberto García-Alix i Bruce Gilden, plats forts de Revela’t 2019

bonart vilassar de dalt - 09/04/19
Eude, genericBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
La setena edició del festival Revela’t 2019, primer al món dedicat exclusivament a la fotografia analògica, se celebrarà durant deu dies –del 7 al 16 de juny– a Vilassar de Dalt i Barcelona, oferint a totes dues poblacions desenes d’activitats: tallers, presentacions i projeccions al voltant d’aquesta disciplina artística així com una cinquantena d’exposicions, entre les que hi haurà grans autors com Bruce Gilden (Magnum Photos) o Alberto García-Alix. D’aquest últim es projectarà el film De donde no se vuelve en l’acte inaugural, vídeo de 40 minuts que s’ha projectat en comptadíssimes ocasions després de la seva exhibició al Museu Reina Sofia i que es podrà veure amb la presència del propi autor.

Klaatu Barada Nikto
L’any 1951 s’estrenava la pel·lícula de ciència ficció Ultimátum a la Tierra, de Robert Wise, on un extraterrestre, acompanyat del robot Gort, amenaçava d’aniquilar el planeta si els humans no deixaven de destruir-se entre ells. Klaatu Barada Nikto són les mítiques paraules que, pronunciades in extremis, salven la humanitat i amb ella la Terra, i que il·lustren el leitmotiv del Revela’t d’enguany. El festival pretén exhibir i estimular projectes fotogràfics que reflecteixin la complexa i intensa relació de l’ésser humà amb el planeta, que el fa abusar de la terra i venerar-la alhora, i tots els clarobscurs que se’n deriven i que vivim actualment: canvi climàtic, migracions i guerres; lluites col·lectives, retrobades i conciliació...

Alberto García-Alix i Bruce Gilden, primers noms destacats
Un dels convidats més destacats del Revela’t 2019 és el fotògraf castellà Alberto García-Alix, retratista de la Movida madrileña que s’alça com un dels màxims referents de la fotografia contemporània europea. Pel davant del seu objectiu han passat personalitats com Camarón, Almodóvar, Rossy de Palma i centenars de persones anònimes i paisatges urbans i remots que s’han exposat al Museu Reina Sofia fins a la Xina, Mèxic, Estats Units o Japó, fent-lo mereixedor, l’any 1999, del Premi Nacional de Fotografia. García-Alix inaugurarà el certamen, el dia 7 de juny al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, projectant De donde no se vuelve, vídeo de 40 minuts que recorre la seva vida a través de reflexions i evocadores imatges en blanc i negre realitzades, sempre, en format analògic.

També el nord-americà Bruce Gilden, que des de 1998 forma part de l’agència Magnum, serà present a través de les seves imatges al festival. La seva sèrie de fotografies i retrats Syracuse, 1981, realitzada fa 38 anys a la ciutat novaiorquesa, ha romàs inèdita fins l’actualitat i es podrà veure íntegra, per primera vegada, al Revela’t 2019.

Els espais del Revela’t 2019
El festival Revela’t neix l’any 2013 a Vilassar de Dalt, i quatre anys més tard, mantenint l’epicentre a la població del Maresme, s’expandeix a Barcelona sota el nom d’OFF Revela’t convertint-la en segona seu, així com a Madrid, on el desembre de 2018 s’hi celebra la primera edició hivernal.

Per a l’edició d’enguany la seu principal segueix sent Vilassar de Dalt, que acollirà 35 exposicions en espais emblemàtics del municipi: la Fàbrica de Can Garbat, l’Espai L’Estrella, el Museu, la Sala Rajolers i el Teatre de la Massa, així com els carrers i la Plaça de la Vila. Com cada any, també a Vilassar hi tindrà lloc l’acte d’inauguració.

La presència de Revela’t a Barcelona creix fins als 15 espais expositius. Galeries i espais com Valid Foto BCN, Fifty Dots Gallery, Mecànic, Pati Llimona o Can Basté en seran algunes de les subseus.

A la imatge, una de les fotografies de la sèrie Syracuse, 1981, de Bruce Gilden.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura