banner-elscatala-817x88px
El dissenyador Jan Taminiau comissaria una mostra a Sotheby\'s

Mercat de l'art

El dissenyador Jan Taminiau comissaria una mostra a Sotheby's

bonart madrid - 10/04/19
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Sotheby's en col·laboració amb el dissenyador de moda holandès Jan Taminiau, inaugurarà durant els dies 11 i 12 d'abril una exclusiva exposició en què, destacades Obres Clàssiques de les properes vendes de la Col·lecció de sor Rusche, es presentaran en l'entorn contemporani de la nova botiga pop-up de Jan Taminiau a Amsterdam.

Conegut pel seu gust pels brodats i els luxosos vestits d'alta costura, Jan va llançar la seva marca independent Jantaminiau el 2004. El avantguardista dissenyador, que porta des de l'any 2007 presentant les seves col·leccions a la Haute Couture Fashion Week a París, ha vestit a tota una línia de dones de la reialesa i famoses artistes, que abasten des Lady Gaga i Rihanna, fins Beyoncé i la Reina Màxima d'Holanda, qui va triar a Jan per a la Coronació del Rei en 2013.

Nascut en una família de col·leccionistes, i amb una gran admiració cap als mestres holandesos, Jan ha llançat recentment la seva primera col·lecció ready-to-wear, on la temàtica, la atemporalitat i l'accessibilitat es plasmen de nou en aquesta selecció d'obres exposades a la seva botiga. Havent apreciat sempre als gegants de la pintura, des Sir Peter Paul Rubens fins Rembrandt van Rijn, Jan ha emprat el seu gust intel·lectual i el seu bon ull per triar obres que, tot i que poden no ser la més reconegudes, expressen a la perfecció tant l'espai d'exposició com els dissenys de la seva col·lecció.

"Sempre he sentit una profunda fascinació per la Pintura Clàssica, i espero poder destacar a la botiga la increïble història i romanç que s'amaga darrere d'aquestes obres, sent una experiència inoblidable per a tots els que la visitin", afirma Jan Taminiau.

"Després de descobrir aquestes tres obres meravelloses, em va captivar immediatament la capacitat de cadascuna de transcendir en el temps, tot i haver-se creat fa més de tres segles. He escollit aquestes pintures perquè parlen directament a través de les peces de la meva pròpia línia de moda, i també responen a l'espai dinàmic en què s'exposaran. Per a mi, Edwaert Collier i Cornelis Norbertus Gysbrechts no només estan plens d'una bellesa atemporal, sinó que reflecteixen la contemporaneïtat de l'estètica de la botiga, on les peces pengen de caixes reutilitzades de fusta i rememoren la meva primera exposició al Museu d'Utrecht Centraal l'any passat, conclou Taminiau.


A la imatge, Adam van Breen, "Una elegant empresa de banquets en una terrassa".

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68