FCC-Segell-banner4
Imagina Madrid organitza itinerari per llocs intervinguts artísticament

Notícies

Imagina Madrid organitza itinerari per llocs intervinguts artísticament

bonart madrid - 25/04/19
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Culturathumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Més de 50 persones han realitzat un recorregut amb autobús descapotable pels nou llocs intervinguts artísticament per Imagina Madrid, el programa d'art públic i comunitari impulsat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Madrid i dirigit per Intermediae-Matadero.

Amb aquest tour, Imagina Madrid iniciava dues jornades de debats sobre els reptes i les oportunitats que suposen les intervencions en l'espai públic: "Entre la celebració i el conflicte. Jornades de pensament entorn de l'art i la ciutat ", que reuniran avui i demà a la Nau 16 de Matadero Madrid a comissaris, acadèmics i artistes especialitzats en pràctiques artístiques col·laboratives i projectes comunitaris per analitzar resultats, visualitzar llegats i compartir aprenentatges.

Dotats amb uns cascos sense fil, els participants en aquest recorregut amb autobús van gaudir d'una experiència interactiva guiada per la dinamitzadora i gestora cultural, Antonella Broglia, i el productor cultural, Manuel Pascual, en què van poder passejar, escoltar, tocar i fins admirar les accions d'art urbà d'Imagina Madrid. El recorregut va arrencar a la plaça Rutilio Gacís del districte d'Arganzuela, on els participants van escoltar un relat sonor sobre el projecte En sintonia. A continuació, es va visitar el solar situat davant de la Biblioteca Ana María Matute per conèixer el projecte Paradís (in) habitat.

De la mà del seu equip artístic, els viatgers van conèixer les accions desenvolupades en aquest espai del districte de Carabanchel, entre les quals destaca una sèrie d'aparells destinats a escoltar la vida del riu Manzanares. Després de recórrer el Jardín dels Llibres Nòmades al solar de Opañel, l'autobús es va dirigir al parc de Pradolongo, al districte d'Usera, on es va presentar el projecte Festes rares. Ja en el nord de la capital va tenir lloc un dels moments més especials del recorregut. Un grup de veïnes del carrer Topete rebia l'autobús en una perruqueria per compartir la seva experiència personal com a protagonistes de l'acció artística de Net-art El petó, desenvolupada al districte de Tetuan.

Les següents parades van ser en el districte de Valdezarza, on es va narrar el projecte Fent plaça, i el de Fuencarral, on els participants van realitzar un recorregut sonor i visual per conèixer les Accions (extra) ordinàries que van tenir lloc a la plaça de La Vaguada. El tancament d'aquest recorregut de més de cinc hores va tenir lloc al districte de Vallecas. Allà, un cor de més de 30 persones rebia al grup al mirador del Pallasso Fofó on es van interpretar algunes de les cançons de l'òpera col·laborativa vallecana Kópera. /

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner