Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

Pujol Carandell presenta "Jazz Connection" a la Casa de Cultura

Pujol Carandell presenta \

El  dimarts 30 d’abril, a 2/4 de 8 de la tarda a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, Carandell presentarà el primer volum del seu treball relacionat amb el jazz, que va del 1900 al 1960.

Segons escriu el mateix artista “Els primers indicis que podem constatar sobre la música Jazz, amb el seu autor Buddy Bolden -1877- i tot el s.XX, són un ampli ventall musical, on els autors de talla, Louis Armstrong, Duke Ellington, Coleman Hawkins, Dizzy Gillespie, Gerry Mulligan, Miles Davis entre altres, van fer la seva aparició constituint un dels fenòmens culturals sens dubte més atraients del nostre temps.

En el cas pictòric sobre el gènere musical esdevé una transformació de vibració musical de color, moviment i forma.

Autors del Jazz -amb les seves particularitats- situats en una àrea geogràfica i en un determinat segle, formen part d’un univers musical centrat en l’espiritualitat, sentiments i passions d’un poble per la seva alliberació.”

Joan Pujol Carandell, més conegut pel seu nom artístic, Carandell, va estudiar a l’Escola de Belles Arts de Girona i posteriorment va ampliar la seva formació a Barcelona i a Florència.

Tal com es defineix a la seva biografia, l’art de Carandell es situa a mig camí entre la figuració i l’abstracció, és a dir reivindica la pintura com a mitjà per proclamar mitjançant formes i colors l’essència de l’individu. En són característiques les línies que descriuen de forma directa l’acció, a més de les formes abstractes que emmarquen l’escenari on es desenvolupa l’acció. Són dibuixos simbòlics i narratius alhora, i a vegades es corresponen amb un nivell de pur plasticisme.
Des de l’any 1977 les seves obres no han parat d’exposar-se per l’estat espanyol i per l’estranger. La projecció del primer volum de jazz és la continuació de l’immens treball artístic que Carandell està realitzant vers la història de la música.

Baner-generic-180x180_SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90