FCC-Segell-banner4
Finalitza la primera fase de les obres de l\'antic Cinema Modern de Girona

Notícies

Finalitza la primera fase de les obres de l'antic Cinema Modern de Girona

Teulat de l'antic cinema Modern (arxiu) de ACN
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El passat 19 de març, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va presentar la finalització de la primera fase de les obres de rehabilitació de l'antic Cinema Modern de Girona, que va començar l'abril del 2019. Les actuacions s'han centrat en la rehabilitació de les quatre plantes de l'edifici mentre que, en una segona fase que començarà el 2022, s'habilitarà la caixa escènica amb camerinos i magatzem on antigament hi havia la platea del cinema.

Les obres han conservat l'essència arquitectònica de l'antic cinema, mantenint-ne el vestíbul, les escales senyorials de pedra d'accés a la primera planta i el foyer central que donarà accés a la sala gran. L'edifici està ple de petits detalls, com les antigues cartelleres, les portes del vestíbul central de la primera planta, les taquilles del cinema, o la volta de pedra vista de la sala polivalent de l'entrada, que recorden la seva història. A la primera planta també s'ha conservat una àmplia galeria, amb els antics tancaments de vidre, on se situaran els espais de trobada, reunió, cocreació i de gestió del centre.

A la segona plata, on hi ha ubicat el Cinema Truffaut, s'han rehabilitat totes les dependències, a excepció de la sala de projecció. La tercera planta, que s'incorpora de nou a l'edifici, disposarà d'una oficina, un plató, entre altres espais.

La previsió és que, abans de l'estiu, es traslladin al Modern el Cinema Truffaut i l'Oficina de Foment de les Arts. També s'anirà ampliant de forma esglaonada l'activitat del centre, traslladant-hi serveis com Girona Film Office i posant a disposició cultural els espais.

 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner