FCC-Segell-banner4
Arnau Puig cedeix el seu llegat a Bonart

Notícies

Arnau Puig cedeix el seu llegat a Bonart

bonart girona - 17/05/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
En el decurs de la festa del XXè aniversari de bonart, el president del consell assessor, Narcís Planas, va anunciar que Arnau Puig, col·laborador de la revista des dels seus inicis i membre del moviment Dau al Set havia cedit el seu llegat a la revista perquè en fes difusió i el preservés. Narcís Planas va comentar que "és la notícia més important que Bonat ha pogut donar en aquests vint anys". Arnau, que era present a la festa a què varen assistir més de 400 persones a l'Auditori de Girona es va mostrar satisfet d'aquesta cessió que suposa "deixar en molt bones mans un tresor que he mantingut amb mi tota la vida".

La festa de bonart –presentada per Josep Puibgó i Clara Sánchez–, va ser presidida per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i per la directora general de Cooperació cultural de la Generalitat, Àngels Ponsa. Hi va haver la presència destacada de l'esposa del president de la Generalitat, Marcela Topor que va recollir el premi concedit per Bonart a Carles Puigdemont per ser l'impulsor del projecte de la Casa Pastors, futur centre d'art contemporani de Girona. Carles Puigdemont va intervenir via streaming des de Berlín on és trovaba ahir i va explicar el perquè del projecte de la Casa Pastors. Anna Maria Camps, directora de Bonart va comentar en el seu discurs de benvinguda i agraïment que "tant de bo puguem celebrar el XXV è aniversari de la revista amb la presència a Catalunya de totes aquelles persones que per defensar la seva idea de país no hi poden ser", en clara referència als exiliats i als presos polítics.

En el hall de l'auditori si va poder veure una exposició d'escultures de Xavier Medina Campeny, així com una mostra dels projectes portats a terme fins ara per Bonart i els que es volen realitzar en el futur. Bonart obrirà seu a Barcelona, prepara un llibre amb la història de bonart que escriurà el periodista Jordi Grau; la remodelació de la pàgina web; l'ampliació del nombre de pàgines i una exposició itinerant que recollirà les 188 portades de Bonart. També es va explicar en el decurs de la festa els projectes que desenvolupa la gestora cultural dirigida per Ricard Planas, fundador de la revista juntament amb Anna Maria Camps i Narcís Planas. Van actuar durant la vetllada, Laia Pujolras i Pere Planas, que varen oferir una peça de ball; la coral Sol Ixent dirigida per Alba Juandó; Paco Viciana i Jorge Nava. Es varen projectar vídeos reflectint la història de bonart i de l'art català en els darrers vint anys; vídeos realitzats per Carlus Camps que serà l'encarregat d'endegar el projecte de Bonart TV que es posarà en marxa en els mesos vinents.

La festa va servir per guardonar a institucions, persones i entitats que més s'han significat en els darrers anys en la defensa de l'art, de la llengua i del territori. L'acte va aplegar a 400 persones vingudes expressament de tot el territori; Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i la Catalunya Nord, així com Andorra.

Al migdia, al mas Marrock de Vilabalreix es va reunir el consell assessor de Bonart que va encoratjar als directius de la revista a continuar amb la línia que s'ha mantingut fins ara que no és altre que defensar i difondre el món de l'art a casa nostra, defensar la llengua, el territori i fer de Catalunya una nació més gran.

La festa de bonart va poder seguir-se a través d'streaming des de la pàgina de bonart digital. I, aviat és podrà veure per la xarxa de les televisions locals de Catalunya.

Premiats

Fundació Mapfre

Fundació Josep Guinovart

Sala Artalroc d’Andorra

Districte Cultural de l’Hospitalet

Biennal d’Art de Girona

Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

Carmen Thyssen

Celler Mas Blanch i Jové de La Pobla de Cervoles (Lleida)

Programa This Is Art de TV3

Dau al Set

Institut d’Estudis Ilerdencs

Teresa Vall Palou, de Lleida

Museu del Tabac d’Andorra

Festival Visa pour l’Image de Perpinyà

André Ricard

Lua Coderch

Museu d’Art Modern de Ceret

Museu del Futbol Club Barcelona

Fundacio Mas Miró de Montroig del Camp

Carles Puigdemont, impulsor de la Casa Pastors, Museu d’Art Contemporani de Giron

Premis a la trajectòria

Pepa Quinteiro, directora de la Galeria Anquins de Reus

Antoni Pinyol, director de la Galeria Antoni Pinyol

Rosa Maria Ricomà, ex directora del Museu d’Art Modern de Tarragona

Josefina Matamoros, gestora cultural de la Catalunya Nord

Jesús Navarro, director del Museu Jaume Morera de Lleid

Galeria Pilar Riberaygua d’Andorra

Maria Rosa  Furriol, directora de la Galeria Eude de Barcelona

Carles Taché, director de la Galeria Carles Taché

Josep Canals, director de la bienal d’art contemporani catal

Jordi i Helena Batlle de la Galeria de Sant Cugat del Valles

Jordi Font, ex director del museu memorail de l’Exili i actual director del Memorial Democratic

Miquel Mascort, fundador de la Galeria El Claustre de Girona

A les imatges, Arnau Puig amb Laura Cendros, filla del J.B. Cendros i membre del Consell Assessor de Bonart i Narcís Planas, president del Consell; i a sota, foto de família de guardonats de la Nit dels Premis Bonart (Foto Claudi Valenti).

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021