La 14a edició del festival Indund’Art tindrà lloc a la ciutat del 31 de maig al 2 de juny i comptarà amb la participació d’una quarantena de propostes contemporànies relacionades amb les arts visuals. El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el delegat territorial d’Empresa i Coneixement de la Generalitat a Girona, Josep Polanco, i la directora del festival, Raquel Moron, l’han presentat aquest migdia a la Casa de Cultura de Girona.
Concretament, el programa inclou una quinzena d’exposicions en edificis públics i centres d’art; cinc instal·lacions al carrer; una desena de performances o accions a l’aire lliure i cinc recorreguts sensitius, així com propostes per a tota la família amb una programació exclusiva sota el títol “MINI-ART”. A més, la mostra també preveu multiplicitat de disciplines, ja siguin instal·lacions, fotografia, vídeo, música, pintura o escultura.
Una de les principals novetats d’enguany és l’augment de recorreguts sensitius amb l’objectiu d’oferir un art més vivencial, interactiu i participatiu i de crear una mostra amb tots els sentits. En total s’han programat cinc itineraris sensitius, dos dels quals compten amb la col·laboració de diverses organitzacions i entitats socials del territori.
D’una banda, hi ha el projecte “The dreamers”, dels artistes Raquel Moron i Karim Sabni. Es tracta d’una coproducció amb el Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, que s’ha fet amb la col·laboració de la Plataforma Girona Acull i que consisteix en un recorregut vivencial protagonitzat per cinc joves MENA (menors estrangers no acompanyats). D’altra banda, el festival programa la proposta Plácido Mo #Girona, de Magda Puig, un recorregut guiat per l’art urbà de la ciutat per descobrir petites intervencions artístiques sota el guiatge de la veu de persones sense sostre. En aquesta iniciativa artística hi col·laboren l’Associació Som Sostre i el Centre d’Acollida i Serveis Socials La Sopa.
A més, aquest any el festival ha programat per primera vegada el cicle “MINI-ART”, que inclou tallers, instal·lacions i recorreguts sensitius per a tota la família amb la voluntat d’arribar a tots els públics, i també ha engegat la creació d’un postgrau inèdit sobre la creació de recorreguts sensitius. El curs formatiu es portarà a terme amb la col·laboració de la Universitat de Girona i el col·lectiu Teatro de los Sentidos i pretén aconseguir que l’alumnat acabi presentant els seus treballs finals durant les futures edicions d’Inund’ART.