La galeria A del Arte, carrer Fita 19 de Saragossa, presenta la mostra individual d'Àngel Pascual Rodrigo del 30 de maig al 28 juny 2019.
Àngel Pascual Rodrigo va néixer l'any 1951 a Mallén. Va viure a Saragossa entre 1952 i 1976, en Montmesa (Osca) de 1976 a 1982 i des de llavors viu i exerceix la seva activitat artística a Campanet (Mallorca).
Les estades durant la seva infància i primera joventut a Tarazona, Maluenda, Ágreda i el Pirineu li van marcar la seva preferència per la Natura i l'entorn rural.
Entre 1968 i 1972 va estudiar dibuix, tècniques gràfiques, fotografia, cinema, il·lustració, història de l'art, sociologia, psicologia, introducció al dret, economia i màrqueting en la MA i el ISEE de Saragossa, titulant-se a l'Escola de Publicitat de Madrid.
El 1969 va publicar els seus primers treballs gràfics.
El 1970 va formar amb el seu germà Vicente un equip de creació plàstica, signant les seves obres i dissenys com àngel i vicente pàg. rodrigo. El 1971 van participar en diverses exposicions col·lectives i en 1972 van realitzar les seves primeres individuals a Ainsa i Saragossa. Van dissenyar cartells culturals, llibres, revistes, nombres inicials dels diaris Andalán i Aragó Exprés ...
El 1973 van passar a denominar-se La Germandat Pictòrica Aragonesa i va començar la seva projecció fora d'Aragó.
El 1974 es van separar temporalment, replantejant individualment els seus postulats intel·lectuals, la seva vida i la seva obra sobre la base de la filosofia perennialista. En coincidir en la seva nova perspectiva decidir reprendre la germanor amb un canvi radical en 1975.
El 1976 els dos germans van traslladar la seva vida al camp, fugint de la ciutat a la recerca de l'equilibri natural i alertant del lamentable procés de despoblació rural. Àngel es va instal·lar a la vora de l'embassament de la Sotonera, entre els Monegres i el Pirineu; Vicente al poble prepirinenc de Rasal. La pintura de la germanor es va centrar en la pau i la bellesa de l'entorn rural, sent pionera de la reincorporació del paisatge en l'art contemporani des d'una perspectiva ecologista integral i conceptual, neoromàntica i postindustrial.
El 1977 van manifestar la seva nova perspectiva amb la seva instal·lació laberíntica «2001, el principi i la fi a la festa de Sant Martí» a Barcelona i Madrid. Va ser aplaudida pel públic, la crítica i els mitjans, mentre alguns saragossans ancorats en conceptes estàtics d'avantguarda van començar a titllar-de reaccionaris.
El 1982 Àngel va traslladar el seu treball i residència a Mallorca, com Vicente fes un any abans. El canvi des de l'amplitud semideserta d'Aragó a la saturació mediterrània de les illes es va reflectir en els aspectes formals i intrínsecs de la seva obra, com una major estilització platònica i nabí.
El 1989 La Germanor Pictòrica es va dissoldre després de 20 anys de col·laboració contínua. De les obres de l'equip s'expliquen 56 mostres personals i més de 100 col·lectives. Els dos germans van continuar la seva trajectòria en solitari.
En 2019 Ángel Pascual Rodrigo compleix 50 anys de la seva ininterrompuda dedicació professional a les arts visuals i aquesta exposició és la seva individual nombre 126.
Les seves creacions perseveren i aprofundeixen en els seus postulats conceptuals, amb intensitat, concisió i amplitud de lectures, centrades sempre en qüestions substancials i intel·ligibles. Segueix usant iconografies paisatgístiques, amb eventuals referències a obres significatives de la història de l'art. Les seves propostes expositives són conjunts en què les obres s'interrelacionen sense perdre la seva individualitat.
Ha participat en múltiples col·lectives i la seva obra figura en museus, col·leccions públiques i privades.
Les estades als EUA, Regne Unit, França, Itàlia, Sri Lanka, Suïssa, Marroc, Turquia, Egipte, Israel, Síria, Jordània i Palestina li han aportat una perspectiva que conjuga l'universal amb el particular i l'temporal.
Ha estat jurat del Premi Ciutat de Palma, Premi Ciutat de Manacor, Premis i beques de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma, Premi Sotheby 's, etc.
Ha presidit l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears AAVIB i col·laborat en la fundació del Col·lectiu Aragonès d'Artistes Visuals CAAV.
Ha impartit ponències a l'Escola de Ciències del Mercat de Saragossa, el CR de Cultura Contemporània de Palma, l'Espai de Creació Tecnològica del Casal Solleric de Palma, diverses galeries d'art i el Museu Nacional Reina Sofia de Madrid.