La Sala Parés de Barcelona acull una nova exposició de l’artista lleidatà Magí Puig, reconegut per la seva habilitat per captar la llum i transmetre l’essència de paisatges urbans i escenes quotidianes.
Des de petit, Puig (Palau, 1966) va mostrar una inclinació natural pel dibuix, i durant els seus estudis universitaris la pintura es va convertir en la seva principal forma d’expressió. Les seves obres retraten escenes quotidianes, com mercats locals o moments de la vida familiar, i beuen de la seva experiència viatgera, amb inspiracions que van des de ciutats com París, Venècia i l’Havana fins als paisatges del Senegal, Turquia, Cuba i el Marroc. Un dels trets més característics de la seva obra és la intensitat de la llum, sovint representada amb contrallums que desprenen colors vius i penetrants. En les seves pintures de platges, les siluetes es retallen sobre superfícies brillants que semblen fondre’s amb el cel i el mar. En els paisatges urbans, en canvi, l’artista acostuma a ometre la presència humana per centrar-se en l’arquitectura i en com la llum transforma els espais.
De Maspujol a Fez, Magí Puig.
Puig es considera un alquimista de la realitat, capaç de destil·lar l’essència de moments complexos i convertir-los en experiències visuals que van més enllà de la seva aparença superficial. La seva tècnica minuciosa i l’ús expressiu del color creen una realitat que apel·la directament a l’ànima de l’espectador. Des de 2003, exposa regularment a la Sala Parés de Barcelona, on ha consolidat una trajectòria que també inclou exposicions internacionals en països com França, el Regne Unit, Suïssa i els Estats Units.
Pinya, Magí Puig.