thumbnail_Banner-Barbara

Notícies

Gino Rubert: l’estilització de la figura humana i la fragilitat de l’existència

'Serva sed sicura', Gino Rubert (2015)
Gino Rubert: l’estilització de la figura humana i la fragilitat de l’existència
bonart l'escala - 28/12/24

Avui, la segona temporada del pòdcast INCLASSIFICABLES, presentat per Ricard Planas i David Escamilla, estrena el seu vuitè episodi a la plataforma 3CAT (Catalunya Ràdio). En aquest capítol, conversaran des del Museu Alfolí de la Sal (L’Escala) amb l’inclassificable artista Gino Rubert, generador de personatges inquietants que ens interroguen, i Martí Guinart, primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Escala.

Què hi ha darrere les figures humanes que Gino Rubert plasma als seus quadres? Com ha evolucionat la seva visió de la pintura i què el va portar a unir l’erotisme, la fragilitat i la mort en la seva obra?

En aquest episodi, Gino Rubert ens parlarà de les influències que han modelat la seva mirada artística, des dels estius de la seva infància a Mèxic fins als primers contactes amb l'art a través del seu tiet. Les preguntes sobre la nova dona i el nou home, Eros i Tanatos, els rols de gènere i les revolucions necessàries que transformen la societat i l'art són també part d’aquest diàleg.

Aquestes reflexions se situen en el context de l’Escala, un municipi que fa una aposta decidida per l’art contemporani. El Museu Alfolí de la Sal, guardonat des dels seus inicis, és una de les institucions que promou aquesta visió, mentre que iniciatives com les Beques Primavera i la mostra d’art contemporani de les Muses apropen l’art a la ciutadania, establint un diàleg entre el patrimoni i la nova creació.

 

Gino Rubert: l’estilització de la figura humana i la fragilitat de l’existència Martí Guinart, Ricard Planas, David Escamilla i Gino Rubert a l'Alfolí de la Sal.

Impremta Pages - banner-180x178FD_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88