La galeria Palmadotze celebra 35 anys de trajectòria i ho celebra amb la inauguració de l’exposició ‘Blood into Gold/Les Festes’ de l’artista Rogelio López Cuenca (Nerja, 1959).
Des dels anys vuitanta, Rogelio López Cuenca ha mantingut la seva capacitat crítica i transformadora. Després de dècades de producció artística, la seva obra continua sent un diàleg entre la paraula i la imatge. Des de les seves primeres aproximacions a la música i les arts visuals, fins a les seves intervencions en l’espai públic, l’artista ha explorat la manera com els mitjans de comunicació, la cultura popular i l’espai urbà són vehicles per a l’expressió política i social.
'Do not Cross Art Scene', Rogelio López Cuenca (1991)
L’obra de López Cuenca utilitza imatges i textos vinculats a l'alta i la baixa cultura com a eines per qüestionar el sistema de representació i els mecanismes de poder que el sustenten. Les polítiques migratòries, les noves formes d’especulació urbana i les estratègies d’apropiació i manipulació de la memòria històrica son alguns dels temes que tracta en la seva obra, i ho fa a través d’un llenguatge que interpel·la tant l’espectador com les estructures socials.
La mostra, que s'inaugurarà demà dissabte 14 de desembre i es podrà visitar fins al febrer, se centra en el treball de López Cuenca dels anys 90, a partir de la seva estada com a becari a la Real Acadèmia d’Espanya a Roma, i continua amb la seva exploració sobre les manifestacions del sagrat en la cultura de masses contemporània, una temàtica més vigent que mai.
Una retrospectiva i homenatge a López Cuenca per celebrar els 35 anys de la galeria i convidar a repensar la nostra pròpia relació amb la cultura, la política i la història.
'Cuore', Rogelio López Cuenca (2016). ©Rogelio López Cuenca