El festival Nits de Ramadà porta a Madrid, des del 30 de maig i fins al 9 de juny, prop de 50 cites repartides en 19 escenaris per apropar a la ciutadania la creació cultural més contemporània i d'arrel feta en els països amb majoria de religió musulmana. Seran dues setmanes dedicades a la música, la literatura, el cinema, debats, exposicions, narració oral, visites guiades o activitats per a públic familiar, en què la capital convida a conèixer la cultura de països veïns ajudant a enderrocar prejudicis.
El festival, coincideix en aquesta ocasió amb la proclamació de Nacions Unides de 2019 com l'Any Internacional de la Moderació, vista com "el mètode per contrarestar l'extremisme en les societats i promoure el diàleg, la pau, la seguretat i el desenvolupament". Des de la seva primera edició Nits de Ramadà ha crescut en aquesta filosofia transmetent el valor de la diversitat i la participació, amb una programació pluricultural per a tots els públics, que va del més tradicional al més innovador. La diversitat és present en una programació que inclou una gran varietat de disciplines artístiques, de diferents procedències, amb propostes protagonitzades per dones en el 50% dels casos, i amb diferents escenaris, repartits per vuit districtes.
Entre els 19 espais que acolliran les propostes destaca com a novetat d'aquesta edició la recuperació, després de diversos lustres, del parc de l'Emir Mohamed I, situat al costat de la Muralla Àrab. També s'incorporen aquest any la plaça de la Palla, el Cercle de Belles Arts, el Museu ABC, La Central de Callao, l'Espai Veïnal del carrer Ametller 3, el Centre Cultural Conde Duque o la seu de la Fundació Alulbeyt. Casa Àrab, l'Ateneu de Madrid, el Teatre Fernán Gómez Centre Cultural de la Vila, centres culturals dels districtes de Llatina, Chamartín i Carabanchel, Cineteca o Medialab Prado són alguns dels espais que repeteixen com a escenaris del festival.