Bonart va ser part integral de la recent jornada Miramar Explora, una iniciativa multidisciplinària i innovadora dedicada a la intersecció entre art, gastronomia i el paisatge de la Mar d’Amunt. Aquesta primera trobada, celebrada el 24 d’octubre al restaurant Miramar de Llançà, va reunir una diversitat de professionals i creadors amb un objectiu comú: explorar els vincles profunds entre la creació artística i l’art culinari en un entorn inspirador. Per part de Bonart, hi van participar Ricard Planas, crític d’art, gestor cultural i director de la revista, i Daniel Fuentes, gestor cultural, dissenyador i assessor en biomimètica.
Organitzat en col·laboració amb Bonart i amb el suport de la Diputació de Girona, L’Amant i Gramona, el projecte Miramar Explora es presenta com un circuit creatiu i gastronòmic que continuarà durant el 2025 amb una exposició de gran format i petites mostres satèl·lit que s’estendran pel territori català. La jornada, de caràcter bio inspirador, va ser una experiència sensorial i reflexiva centrada en les arts, la sostenibilitat i el paisatge com a fils conductors, obrint un espai de diàleg al voltant de l’art i la gastronomia. Aquesta trobada va posar en valor la percepció i el pensament a través dels sentits, explorant la manera en què art i alimentació s’entrellacen i es potencien mútuament.
Participants al projecte Miramar Explora.
Amb una clara intenció de fomentar sinergies interdisciplinàries, Miramar Explora va comptar amb la presència de figures destacades dels àmbits artístic i gastronòmic, com el xef Paco Pérez, del Grup Miramar, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; la periodista especialitzada en gastronomia Cristina Jolonch; el consultor i artista social Joan Crous; el poeta Gabriel Ventura; l’arquitecte Josep Miàs; l’artista visual Rosa Tharrats; i el col·leccionista Pere Vehí, propietari del bar Boia de Cadaqués.
Aquestes trobades i reflexions serviran de base per a les exposicions que es desplegaran el 2025, consolidant així Miramar Explora com un espai de diàleg, descobriment i creació dedicat a explorar les fronteres entre l’art i la cuina.
Paco Pérez i Ricard Planas.