LS_Online_BONART_1280X150-22

Exposicions

'Planimetries urbanes', de Pere Bellès

Forma, color i minimalisme a la Galeria Atelier de Barcelona.

'P13 URB I MPL', Pere Bellès
\'Planimetries urbanes\', de Pere Bellès
bonart barcelona - 21/10/24

Pere Bellès convida a explorar ‘Planimetries urbanes’, una mostra que revela la capacitat de l'artista per transformar elements quotidians com les geometries i els projectes arquitectònics en obres que desafien la percepció de l'espai. Mitjançant l’abstracció, Bellès converteix aquests traçats tècnics en composicions visuals on el color i la forma són els clars protagonistes.

Bellès, nascut a Terrassa el 1965 i actualment resident a l'Alt Empordà, ha desenvolupat una trajectòria artística que ha captivat l'atenció des de finals dels anys noranta. El seu treball se centra en l’exploració de l’urbanisme i la geografia, i la seva obra reflecteix un diàleg entre l’espai físic i territorial. El resultat són composicions minimalistes amb un intens cromatisme.

En aquesta exposició, Bellès utilitza tonalitats planes i vibrants que, mitjançant contrastos intensos, aporten profunditat i harmonies visuales a les seves obres. El minimalisme hi té un paper central, on cada element, pocs però significatius, sembla tenir una funció essencial dins de la composició.

El procés creatiu de Bellès és meticulós i sovint organitza la seva obra en sèries, una manera d’estructurar la seva investigació artística. Tant en les seves pintures com en les escultures, l'artista segueix un enfocament processual que permet observar l’evolució de cada peça, des de la seva concepció fins a la seva execució final. Així, les seves obres mantenen una coherència formal que les uneix i que es fa evident a 'Planimetries urbanes'.

Aquest enfocament metòdic també s'ha vist reflectit en algunes de les seves exposicions, com a la Sala Muncunill de Terrassa (2020), a la Galeria Juan Risso de Madrid (2019) i al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí (2018). A nivell internacional, destaca la seva participació a la Gallery Rebecca Domken de Nova Orleans (2017) i a la Université Sorbonne de París (2014). A més, Bellès ha deixat la seva empremta en projectes d’obra pública com els murals de grans dimensions a l’estació del metro de Barcelona de la Sagrera, a l’Hospital Sant Joan de Déu i a l’espai Tèxtil Rase a Cardedeu.

L'exposició 'Planimetries urbanes', que també inclou alguna de les seves escultures, es podrà visitar fins al 15 de novembre de 2024 a la Galeria Atelier de Barcelona.

 

\'Planimetries urbanes\', de Pere Bellès 'P2 URB I MLP', Pere Bellès

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Escenari_prodigios_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88