La segona edició de la Biennal de Ceràmica Contemporània de la Bisbal d'Empordà, organitzada per l'Associació de Ceramistes i l'Ajuntament de la Bisbal, va tenir lloc aquest passat cap de setmana. L'edicio d'enguany, va presentar dos grans vessants: una acadèmica i una expositiva, oferint una programació que va combinar profunditat tècnica i una mostra diversa de creacions ceràmiques contemporànies.
La part acadèmica de la biennal va oferir debats de gran interès, entre els quals va destacar un sobre l'aplicació de la ceràmica en l’arquitectura, un àmbit en creixement dins del sector. A més, es van organitzar taules rodones amb la participació de destacats professionals i experts en ceràmica, disseny i art contemporani.
Pel que fa a la part expositiva, una trentena d'artistes, procedents de Catalunya i França, van exposar peces úniques que mostraven l’evolució de la ceràmica contemporània. Aquestes obres, marcades per la creativitat i la innovació. Més de mil persones van visitar l’exposició, evidenciant l'interès creixent per aquesta disciplina i confirmant l'èxit d'aquesta segona edició.
La clausura de la biennal va tenir lloc diumenge amb el lliurament del Premi Terracotta Biennal, que va ser concedit a la ceramista Núria Gimbernat. El jurat encarregat de seleccionar la guanyadora va estar format per Jordi Marcet (Associació de Ceramistes de Catalunya), Joan Vila-Clara (Associació de Ceramistes de la Bisbal), Ricard Planas (director de Bonart), Claudi de José (ceramista) i Xavier Rocas (director del Museu Terracotta).
Núria Gimbernat es caracteritza per treballar les seves peces tant de manera manual com amb torn, utilitzant materials que li permeten explorar textures i contrastos entre llum i ombra, així com la relació entre el buit i la matèria. Aquesta combinació crea peces amb una estètica única, lleugera i etèria.
De cara al futur, l’organització de la biennal té com a objectiu ampliar l’abast de la mostra expositiva, atraure un públic més divers i consolidar la biennal com un referent internacional en ceràmica contemporània. Des de l'organització, subratllen la voluntat de convertir l’esdeveniment en una plataforma de referència no només en l’àmbit local, sinó global, per als professionals del sector i reafirmar el Museu Terracotta com un espai de referència de la ceràmica contemporània.