BW24_Revista-Bonart_5

Notícies

Les il·lustracions de Nadia Hafid, una autora singular

Les il·lustracions de Nadia Hafid, una autora singular
bonart barcelona - 18/10/24

El pròxim diumenge 20 d'octubre, la segona temporada del pòdcast INCLASSIFICABLES, presentat per Ricard Planas i David Escamilla, estrena el seu tercer episodi a la plataforma 3CAT (Cataluya Ràdio). En aquest capitol, els oients podran endinsar-se en l’univers creatiu de Nadia Hafid, una de les veus més singulars i reconegudes del còmic contemporani. Des d’un escenari tan icònic com el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Hafid i Pepe Serra, director del museu, comparteixen una conversa que qüestiona els límits de l’art i el lloc que ocupen les noves formes de creació.

Amb una carrera que ha portat les seves il·lustracions a les portades de mitjans com The New York Times, The New Yorker o The Economist, Nadia Hafid no és només una autora de còmics, sinó una narradora visual que transforma el món quotidià en una reflexió profunda sobre les tensions socials i personals del nostre temps. Per a Hafid, el còmic, sovint percebut com un art menor, és un mitjà poderós per abordar preguntes incòmodes, qüestions sense respostes, i explorar la complexitat de la condició humana.

En aquest context únic, Hafid i Serra discuteixen com el còmic, una expressió artística popular, però sovint menystinguda, troba avui un lloc en institucions d’art com el MNAC. Com pot un museu amb més de mil anys d’història connectar amb els llenguatges artístics contemporanis? Estem davant d’una transformació silenciosa al MNAC, on el còmic comença a guanyar protagonisme? En aquest episodi, es reflexionarà sobre com els museus poden ser espais vius i dinàmics, capaços de generar nous diàlegs entre el passat i el present, amb els creadors actuals al capdavant d’aquesta reinterpretació.

 

Les il·lustracions de Nadia Hafid, una autora singular Ricard Planas, David Escamilla, Nadia Hafid i Pepe Serra.

180x180Banner-Flama-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88