BANNER MY BESTYS 7

Certàmens

Arrenca la 32a edició d'ESTAMPA

Serie Fairs/Groups, Christina Zimpel (2023). Galería Rafael Pérez Hernando
Arrenca la 32a edició d\'ESTAMPA
bonart madrid - 17/10/24

ESTAMPA celebra enguany la seva 32a edició, consolidant-se com un esdeveniment de referència dins el mercat de l'art contemporani a Espanya. Aquesta fira reuneix una àmplia representació de galeristes i col·leccionistes d'arreu del país, convertint-se en un punt de trobada per als amants de l'art i els professionals del sector. Amb prop de 100 galeries participants i més d'un miler d'artistes nacionals i internacionals, ESTAMPA s'ha convertit en una de les grans cites culturals de la tardor.

Des d’avui i fins al diumenge 20 d'octubre, el pavelló 5 d'IFEMA Madrid acollirà aquesta trobada, que continua adaptant-se a les noves dinàmiques del mercat de l'art a Espanya. La fira inclou una vintena de projectes nous sorgits en els darrers anys, que reflecteixen les estètiques més actuals i responen tant a les necessitats dels col·leccionistes emergents com a l'interès per consolidar el col·leccionisme establert.

En aquesta edició d' ESTAMPA, el Programa General inclou les galeries més destacades de l'escena espanyola. Entre elles trobem noms rellevants com Helga de Alvear (Madrid), Albarrán Bourdais (Madrid), 1MiraMadrid (Madrid), Moisés Pérez de Albéniz (Madrid), Cayón (Madrid, Menorca i Manila), Max Estrella (Madrid), Fernando Pradilla (Madrid), Mayoral (Barcelona), Leyendecker (Tenerife), Álvaro Alcázar (Madrid), ArtNueve (Múrcia), Rafael Pérez Hernando (Madrid), Formato Cómodo (Madrid), Fernández-Braso (Madrid), T20 (Múrcia), Siboney (Santander), PalmaDotze (Barcelona), Juan Silió (Madrid i Santander) i Isabel Hurley (Màlaga).

A més, aquesta edició inclou galeries de nova generació com Yusto/Giner (Madrid i Marbella), VETA (Madrid), WeCollect (Madrid), Berlín Galería (Sevilla), Arniches 26 (Madrid), Enhorabuena Espacio (Madrid), Artizar (Tenerife), Lariot Collective (Londres), Untitled Art Contemporani (Andorra), Victor Lope (Barcelona), Gärna (Madrid) i 3 Punts (Barcelona).

 

Arrenca la 32a edició d\'ESTAMPA Sense títol, Teresa Gancedo (2023). Galeria RocioSantaCruz

Pel que fa a les galeries dedicades a la fotografia, destaquen Blanca Berlín (Madrid), Valid Foto (Barcelona) i Spazio Nuovo (Roma), amb una menció especial al projecte presentat per Alberto García-Alix, que és l'artista convidat d'aquesta edició.

A més del programa general, ESTAMPA 2024 compta amb una secció comissariada per Lorena Martínez de Corral. En aquesta secció participen galeries de prestigi com Ponce + Robles (Madrid), Rocío Santa Cruz (Barcelona), F2 Galería (Madrid), The Ryder Projects (Madrid) i Twin Gallery (Madrid). Aquestes galeries presenten propostes innovadores, amb la voluntat de recuperar estils i tècniques pictòriques i oferir noves maneres d'entendre i apreciar la pintura contemporània.

Arrenca la 32a edició d\'ESTAMPA 'Moscóforo', Julio Galindo (2024). Galería VETA

 

Alberto García-Alix: l'artista convidat

Un dels grans atractius de l'edició d'enguany és la participació d'Alberto García-Alix com a artista convidat. Aquest fotògraf, nascut a Lleó el 1956, és reconegut com un dels més importants retratistes del panorama artístic espanyol i internacional. Amb un estil directe i alhora elegant, García-Alix ha desenvolupat una trajectòria marcada per la seva capacitat de transformar les seves vivències personals en art. Les seves fotografies, carregades de força i emoció, van immortalitzar la generació de la Movida Madrileña dels anys 80, una època de transgressió i llibertat creativa que va deixar una profunda empremta en la seva obra.

El treball de García-Alix s'alimenta d'excessos, pors i emocions intenses, oferint un testimoni visual d'una vida que ha estat tant una recerca artística com una exploració de la condició humana. La seva primera gran exposició retrospectiva va tenir lloc el 1998 durant la primera edició de PhotoEspaña, on va aconseguir el reconeixement del públic i la crítica. 

Des del 2022, la galeria Albarrán Bourdais, amb seus a Madrid i Menorca, representa García-Alix, qui recentment ha presentat l'exposició 'Mi tiempo y su futuro' amb gran èxit. La seva obra forma part de col·leccions d'institucions tan prestigioses com el Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofía i el Museu del Prado a Espanya, així com el Fonds Nationales d'Art Contemporain (França) i la col·lecció Deutsche Börse (Alemanya).

En aquesta edició d'ESTAMPA, es presentarà una sèrie de fotografies creades especialment per a l'ocasió, que reflecteixen la mirada única de García-Alix sobre la realitat i la seva habilitat per narrar històries amb una combinació de cruesa i sensibilitat.

 

Arrenca la 32a edició d\'ESTAMPA Bonezzi i Alaska, García-Alix (1978)

300x300thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88