728x90

Exposicions

Els herois i antiherois de Bill Armstrong

Portada de la programació 2024-2025 del Palau de la Música, Bill Armstrong
Els herois i antiherois de Bill Armstrong
bonart barcelona - 16/10/24

El Palau de la Música Catalana, en el marc de la seva temporada 2024-25, posa l’accent en la temàtica de l'heroisme en la música, a través d’una col·laboració estreta amb l’artista convidat d’enguany, Bill Armstrong. La seva exposició, 'Herois i antiherois. Una aproximació humanista', connecta profundament amb el fil conductor d’aquesta temporada, ja que reflexiona sobre els arquetips de l’heroi i l’antiheroi, figures que també són presents en la narrativa musical que el Palau vol explorar. A través dels concerts programats, es posarà èmfasi en els grans herois de la música, figures que han superat adversitats o que, amb les seves composicions, reflecteixen la grandesa humana davant els seus reptes.

Les obres d’Armstrong, que es poden veure al Foyer del Petit Palau fins al 15 de desembre, il·lustren la campanya gràfica de la temporada, subratllant els valors humans que la música evoca: la lluita, la resistència, la fragilitat i la superació. Aquests elements són presents tant en els herois com en els antiherois de la història. A través del seu estil característic, Armstrong expressa aquestes qualitats amb un ús subtil del collage i del desenfocament, creant figures humanes que, tot i estar difuminades i sovint mancar de trets definits, retenen la força del seu gest i l’essència del moment.

 

Els herois i antiherois de Bill Armstrong 'Reinassence 1067', 2018

“En les meves obres, el procés és central: agafar imatges, tallar-les, acolorir-les, difuminar-les, i, mitjançant el collage, esdevenen alguna cosa més espiritual”, explica Armstrong. Aquest procés és especialment adequat per expressar el caràcter dual de l’heroi i l’antiheroi, ja que les seves obres mostren personatges que, malgrat la seva aparença inestable i borrosa, transmeten amb intensitat una idea de força interna i conflicte personal. Les seves figures evoquen escenes clàssiques, bíbliques o mitològiques, però desproveïdes de la seva claredat habitual, amb un toc contemporani que reforça la idea de fragilitat i soledat.

La selecció d’obres exposades inclou sèries com 'Renaissance', 'Figure' o 'Portrait'. En aquestes, Armstrong aborda la magnificència i serenitat de les figures clàssiques fins a la inestabilitat emocional i l’aïllament dels antiherois contemporanis. El seu ús del color és fonamental per aquesta exploració: tonalitats vives i contrastants que semblen donar vida a figures que, tot i desdibuixades, expressen un moviment latent, una energia que recorda la mateixa passió que es viu en la música.

Pel que fa a la seva trajectòria, Bill Armstrong, nascut a Concord (Massachusetts) el 1952, és un artista de reconeixement internacional. La seva obra ha estat exhibida en museus com el Philadelphia Museum of Art, el Houston Museum of Fine Arts i el Getty Center, entre d’altres. Graduat en història de l’art per la Universitat de Boston, Armstrong ha construït una carrera marcada per la constant experimentació amb la fotografia i l’ús innovador del desenfocament, que li ha permès explorar la relació entre la identitat humana i el color.

 

Els herois i antiherois de Bill Armstrong Bill Armstrong al Foyer del Petit Palau. © Toni Bofill

PB_Online_BONART_180X180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88