PB_Online_BONART_1280X150

Exposicions

Premi Setba 2024 a la Pigment Gallery

Una exposició que celebra la diversitat i la força transformadora de l'art.

'Arrels i ales', Ruben Afonso
Premi Setba 2024 a la Pigment Gallery
bonart barcelona - 10/10/24

La Pigment Gallery es prepara per acollir una mostra molt especial que celebra l’art sense fronteres i l’expressió de la diversitat creativa. Del 10 al 20 d'octubre de 2024, les seves parets s'ompliran d'art amb la tercera edició de l'exposició del Premi Setba, un certamen que destaca l'obra d'artistes amb discapacitat intel·lectual. Organitzat per la Fundació Setba des de l'any 2010, aquest esdeveniment no només posa de manifest el talent artístic d'aquest col·lectiu, sinó que també celebra el poder de l'art com a eina inclusiva i transformadora.

Enguany, el premi ha comptat amb la participació de més de 1.100 obres enviades per 85 entitats d'arreu de Catalunya, i l'exposició presentarà 12 obres seleccionades entre els guanyadors i finalistes. Entre elles, destaca la peça guanyadora del primer premi, ‘Arrels i Ales’ de Ruben Afonso (Fundació Ampans), que ha impressionat el jurat per la seva connexió profunda amb la natura i els símbols de creixement personal. El segon premi ha estat per a ‘La Cadira’ de Marta Cañada (Centre Ocupacional Sant Tomàs), una obra que convida a la reflexió, i el tercer premi ha recaigut en ‘Planetarium’ de Noelia Bernal (Fundació Ampans), una evocadora mirada cap a l'univers.

Actualment, el Premi Setba és el certamen més ben dotat de l’Estat Espanyol i reuneix professionals del món de l’art, entitats i empreses amb l'objectiu de detectar i reivindicar la feina artística d'aquest col·lectiu. Aquest esdeveniment no seria possible sense el suport de l'Ajuntament de Barcelona, Bizcabar i Capital Care, així com la col·laboració de diverses entitats i fundacions com Barna Art, Bardinet, Dincat, Fundació "la Caixa", el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, IDEAL, l'Institut Europeu del Disseny, el Museu Immersiu del Barça i Pintures MIR.

La inauguració tindrà lloc avui 10 d'octubre a les 19.00 hores a la Pigment Gallery de Barcelona.

 

Premi Setba 2024 a la Pigment Gallery 'La cadira', Marta Cañada

GA_Online_BONART_180X180PB_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88