BANNER MY BESTYS 7

Certàmens

Concurs de cartells per a la Processó de Verges 2025

Concurs de cartells per a la Processó de Verges 2025
bonart verges - 08/10/24

L’Associació La Processó de Verges, una entitat sense ànim de lucre compromesa amb la preservació i l’organització de la Processó de Dijous Sant de Verges, ha llançat la primera edició d’un concurs de cartells per a l’esdeveniment de 2025. Aquesta celebració, reconeguda com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional, és una de les tradicions més arrelades de la vila i inclou elements tan icònics com la Dansa de la Mort. L’associació, a més de coordinar la processó i activitats vinculades, té com a objectiu garantir la continuïtat d'aquesta herència cultural i promoure'n la rellevància a través de nous formats artístics.

Amb aquest concurs, l’associació ofereix als artistes dels Països Catalans la possibilitat de reinterpretar aspectes clau de la processó, donant així un valor afegit al cartell promocional. Les obres hauran de ser originals, no exposades anteriorment ni guanyadores d’altres certàmens, i hauran de representar elements emblemàtics com la Dansa de la Mort o altres moments significatius de la tradició.

Les inscripcions estan obertes fins al 10 de novembre de 2024, i es poden presentar mitjançant la pàgina web oficial de l’associació. Els finalistes seran notificats per correu electrònic i hauran de lliurar les obres en format original abans del 25 de novembre. Totes les creacions seleccionades seran exposades a Ca la Rosa, des de l'1 de desembre fins a l'1 de gener, i el guanyador rebrà un premi de 2.000 €, amb l’obra formant part del fons patrimonial de l’associació.

El jurat, compost per Assumpció Mateu, Ferran Vidal, Gloria Bosch Mir, Lluís Puig Coll i Toni Álvarez de Arana, valorarà les propostes segons la seva originalitat i la seva relació amb la tradició. Aquesta iniciativa consolida Verges com a referent cultural, creant un diàleg entre l’art contemporani i el patrimoni local, i projectant l’Empordà com un centre de creació artística dins dels Països Catalans.

Es poden consultar les bases del concurs aquí.

Eude, genericBanner-HCB-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90