1280x150

Notícies

Biennal de pensament 2024: l'endemà de tot

Conferències, debats i accions artístiques per impulsar un pensament col·lectiu des de la democràcia fins al feminisme, passant per la memòria, els reptes climàtics i tecnològics.

Biennal de pensament 2024: l\'endemà de tot
bonart barcelona - 08/10/24

Barcelona es converteix, des d'avui i fins diumenge, en un espai viu de diàleg i reflexió amb la Biennal de Pensament 2024, que omple la ciutat de veus destacades, convidant-nos a repensar el futur. Sota el lema ‘L'endemà de tot’, aquesta edició ens ofereix una finestra oberta per abordar els grans temes que travessen les nostres vides: la democràcia, la memòria, el feminisme, el postcolonialisme, i els reptes tecnològics i climàtics. És un moment de pausa i reflexió, per observar el present i projectar les promeses que volem construir per al futur.

Aquest any, la Biennal compta amb figures de gran prestigi com la Premi Nobel de Literatura Herta Müller, el dramaturg i escriptor Wajdi Mouawad, la pensadora feminista Clara Serra, i l’escriptora britànica Zadie Smith, coneguda per les seves agudes reflexions sobre la societat contemporània. També hi participarà la destacada especialista en estudis africans i postcolonialisme Oyèrónké Oyewùmí, l’escriptor búlgar Georgui Gospodínov, la filòsofa francesa Corine Pelluchon, i la periodista i documentalista Eliane Brum, defensora activa dels drets humans i el medi ambient. Altres noms destacats de la programació d'aquest any inclouen la cineasta Audrey Diwan i el duo musical català Tarta Relena, conegut per combinar la música tradicional amb elements sonors contemporanis.

 

Biennal de pensament 2024: l\'endemà de tot Tarta Relena

Durant aquests dies, els carrers i espais culturals de Barcelona es convertiran en un laboratori d'idees, amb activitats que inclouen conferències, debats, pòdcasts en directe i accions escèniques. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) serà una de les seus centrals, però altres espais emblemàtics com el Canòdrom, Can Felipa, La Model, la Plaça Masadas, la Plaça de la Virreina i els Jardins de Pla i Armengol també acolliran actes.

Amb més de cent ponents internacionals, la Biennal ens convida a reflexionar sobre les fractures i oportunitats d’aquest temps de transformació global. Les veus convidades ens ajudaran a entendre les complexitats del món en què vivim, però també a imaginar col·lectivament noves formes de vida que siguin més justes, inclusives i sostenibles. Som conscients que el sistema establert durant els darrers dos segles no pot ser el fonament de les nostres existències futures. Quines idees, quines accions i quines esperances han de prendre protagonisme en aquesta nova era de transformació?

El programa +Biennal complementarà l’esdeveniment, amb la participació de diverses institucions culturals de la ciutat, que diàriament mantenen viu l'esperit crític i promouen el debat públic a Barcelona. L’equip de comissariat, format per Raül Garrigasait, Mar Rosàs i Xavier Fina, treballa juntament amb el CCCB per fer d’aquesta edició una trobada imprescindible per a aquells que volen participar activament en els debats del present i del futur.

Amb la seva programació artística dissenyada per La Sullivan, la Biennal de Pensament 2024 esdevé una gran plaça pública on es viuen idees i on Barcelona, durant aquests dies, serà l’escenari d’un pensament col·lectiu per interrogar el nostre temps i imaginar el que vindrà després, l'endemà de tot.

Tota la programació de la biennal de pensament 2024 aquí.

 

Biennal de pensament 2024: l\'endemà de tot Simone Weil. La programació d'enguany inclou una lectura dramatitzada de la seva obra a càrrec de Míriam Iscla.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014FD_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90