Banner_Bonart_1280x150_XXII_JOVES_FOTOGRAFS_24

Exposicions

‘Desde los orígenes’: el viatge de Chillida Belzunce

Una combinació de les seves obres abstractes amb les ja reconegudes representacions figuratives.

'Abstracción', 2022
‘Desde los orígenes’: el viatge de Chillida Belzunce
bonart eivissa - 09/10/24

Estudio Laterna, ubicat a Santa Gertrudis (Eivissa), acull l'exposició ‘Desde los orígenes’, una mostra individual de l'artista Eduardo Chillida Belzunce. Comissariada per Andrea Sánchez i Susana Álvarez San Martín, aquesta exposició ofereix un viatge íntim a través de la trajectòria artística de Chillida Belzunce.

Eduardo Chillida Belzunce, nascut a Sant Sebastià el 1964, és fill del reconegut escultor Eduardo Chillida i Pilar Belzunce, i va créixer immers en un entorn profundament artístic. Des de ben petit, va mostrar una inclinació natural per l'art, creant la seva primera escultura amb només cinc anys. No obstant això, un greu accident de moto el 1985 va marcar un punt d'inflexió en la seva vida, obligant-lo a aprendre de nou moltes habilitats, incloent-hi la de pintar amb la mà esquerra.

Durant molts anys, Chillida Belzunce es va centrar en la pintura, desenvolupant una trajectòria personal apartada de l'escultura, tot i que sempre sota la influència de l'obra del seu pare. Tot i això, a partir de l'any 2000, va reprendre la pràctica escultòrica i des de llavors ha combinat amb èxit les dues disciplines. Ha mostrat la seva obra en espais emblemàtics com el Louvre i els Lower Grosvenor Gardens de Londres.

 

‘Desde los orígenes’: el viatge de Chillida Belzunce 'Mi ciudad a través del espejo', 2005

L'exposició ‘Desde los orígenes’ destaca per introduir Chillida Belzunce en el món de l'abstracció, a més de mostrar una combinació dels seus reconeguts treballs figuratius i escultures en bronze. En aquesta mostra, l'artista s'endinsa en l'abstracció pura, buscant captar l'essència més primigènia de la creació. Aquesta nova faceta és especialment captivadora per la seva potència, caràcter intens i la gran càrrega onírica que transmet.

A l'interior de la galeria, els visitants poden gaudir de les seves representacions arquitectòniques d'espais interiors, plenes de simbolisme i amb un ús exquisit de la llum i l'ombra, creant ambients on la presència humana es percep subtilment. Al jardí de l'Estudi Laterna, la mostra pren una dimensió nova amb les icòniques escultures de mans i abraçades en bronze de Chillida Belzunce, que simbolitzen la intimitat i la connexió humana, ressaltant la força del gest humà.

Estudio Laterna, conegut pel seu compromís amb la innovació artística i la seva integració amb el paisatge, esdevé el marc perfecte per a aquesta exposició, que celebra la trajectòria artística de Chillida Belzunce i ofereix una nova faceta de la seva obra.

 

‘Desde los orígenes’: el viatge de Chillida Belzunce 'Mano IV', 2023

300x300Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90