BW24_Revista-Bonart_5

Exposicions

'Welcome', de Mònica Castanys

Una exposició que explora la figura femenina a través d’un ampli espectre cromàtic, buscant reflectir la bellesa de la quotidianitat.

'Bon dia Blue', Mònica Castanys
\'Welcome\', de Mònica Castanys
bonart reus - 07/10/24

La galeria d'art Anquin's (Reus) presenta una nova exposició de Mònica Castanys, on la força del color i la figura femenina ens transporten a un món íntim i evocador. Amb el títol ‘Welcome’, la mostra ens submergeix en una reflexió sobre el viatge, un concepte que l’artista plasma a través de moments quotidians que retrata amb una paleta vibrant i pinzellades expressives.

Castanys defineix la seva obra com una figuració contemporània influenciada pel romanticisme, però amb un estil personal i dinàmic. En paraules seves, busca constantment sorprendre’s a si mateixa en cada creació. Aquest impuls creatiu neix del desig d’observar i captar ambients, amb la intenció de plasmar situacions viscudes i suggerir històries a partir d’elles. La seva metodologia implica una primera fase d'observació i recopilació de material fotogràfic, que posteriorment reinterpreta al seu estudi, donant vida a les seves obres sobre suport de fusta.

Les pintures de Castanys presenten figures anònimes, sovint retratades d'esquena, en escenaris com aeroports, terrasses o carrers, que simbolitzen moments d'espera i transició. Aquesta elecció formal convida l'espectador a connectar amb les vivències d'aquestes figures, ressaltant l'essència de l'experiència femenina. Tal com indica la crítica d’art Montse Frisach, la mirada humanista de Castanys ens ajuda a cercar el plaer en l'acte de mirar, transformant simples moments en narracions visuals profundes.

Amb el pas dels anys, l'artista ha evolucionat cap a una aproximació més reflexiva, buscant que les seves obres transmetin estats íntims i emocions. La seva constant experimentació amb la tècnica del pintat a l'oli la porta a ser cada cop més lliure amb la pinzellada, abandonant l'explícit per a explorar noves formes d'expressió.

La seva obra s’assembla a records que es van transformant, on els personatges que hi apareixen poden ser múltiples autoretrats inconscients de la mateixa artista.

‘Welcome’ estarà disponible per al públic del 4 d'octubre al 16 de novembre de 2024.

 

\'Welcome\', de Mònica Castanys 'El pati de la Strelitzia'

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90