Baner-1280x150-px

Opinió

Camins i reptes del circ actual

Kolev Sisters
Camins i reptes del circ actual

Avui en dia costa veure animals als espectacles de circ per la prohibició vigent a molts llocs. Del 19 al 28 de gener es va celebrar a Montecarlo el 46è Festival International du Cirque i l’11è New Generation, on es va festejar el cinquantenari del festival i el centenari del naixement del príncep Rainier III, que és qui va impulsar el festival en el llunyà 1974. A Montecarlo, s’hi veuen les dues tradicions històriques del circ: els cavalls i els saltimbanquis, junt amb els tradicionals espectacles de lleons, elefants o animals de la granja. Tres generacions Gruss han presentat equilibris a cavall, piràmides d’homes sobre animals en moviment, amazones de gran nivell i el gran Mestre, Alexis, que amb 80 anys va fer cabrioles a l’aire al bell mig de la pista amb el seu cavall d’Artagnan.

Els clowns d’Or van ser per als Gruss, els elefants de la família Errani i la parella italiana Kolev Sisters, de 22 i 24 anys, que van executar un mà a mà, una disciplina habitualment masculina, plena de força i flexibilitat, amb un aixecament repetit amb les cames a terra que va deixar el públic bocabadat i entusiasmat.

A París, del 25 al 28 de gener, es va poder veure el 43è Festival Mondial du Cirque de Demain, una celebració del circ més actual, fet d’acrobàcia, gimnàstica, dansa, harmonia, equilibri, imaginació i encert.

Les escoles de circ, nombroses a tot Europa i a França en particular, formen centenars d’artistes que alimenten el festival parisenc. El gran premi va ser per a la italiana Marica Marinoni, que amb un número de roda Cyr va seduir i entusiasmar el públic per l’originalitat i la bellesa artística de la seva relació amb la roda, que habitualment en aquests números només fa que girar i girar.

FD_Online_BONART_180X180GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88