Baner-1280x150-px

Exposicions

‘Nosaltres els arbres’, a la galeria Esther Montoriol

Una simbiosi entre art, ciència i natura que replanteja la nostra connexió amb el món natural amb una mirada poètica sobre la coexistencia.

'Una casa sota la neu', Gemma París
‘Nosaltres els arbres’, a la galeria Esther Montoriol
bonart barcelona - 03/10/24
.

En un diàleg silenciós amb la natura, l'exposició 'Nosaltres els arbres' ens anima a replantejar la nostra relació amb el món vegetal. Fins al 30 d'octubre a la Galeria Esther Montoriol de Barcelona, la mostra ens condueix cap a una nova comprensió de la natura, un espai compartit on no només vivim, sinó que ens integrem en una existència col·lectiva. Més enllà d'aprofitar els seus recursos, la proposta ens convida a reconèixer-nos com a part activa d'un ecosistema complex i resilient, on el temps s'eixampla i el jo es transforma en un nosaltres.

Les obres exposades, a càrrec de l'artista Gemma París, exploren el diàleg entre la natura i l'ésser humà, ressaltant el rol de les relacions horitzontals en el món vegetal, que es deslliuren de jerarquies. París concep el dibuix com un mitjà de reflexió, on la creació artística esdevé un espai per reconsiderar les connexions entre espècies i repensar el temps allunyat de la lògica capitalista. Les seves peces visualitzen aquest pensament especulatiu, amb una mirada poètica cap a líquens, arbres i flors, fent visible la seva capacitat de coexistir en harmonia.

El recorregut artístic de Gemma París s'endinsa en la investigació científica i filosòfica, establint ponts entre la biologia i l'art. Inspirada en teòrics i pensadors com Haraway o Coccia, la seva obra cerca maneres noves d'habitar i entendre el món, integrant la sensibilitat i l'estètica en un diàleg continu amb el medi. En aquesta línia, segueix el rastre d'artistes com Tomás Saraceno, Olafur Eliasson, Roni Horn i Tacita Dean, que també exploren la intersecció entre l'art i la recerca científica. Aquesta col·laboració interdisciplinària, reforçada per la seva recerca amb altres artistes i científiques, converteix el seu treball en un espai obert de pensament col·lectiu, on l'assaig i l'error són part del procés creatiu.

'Nosaltres els arbres' no ens convida a observar la natura i a sentir-la com una extensió de nosaltres mateixos.

 

‘Nosaltres els arbres’, a la galeria Esther Montoriol 'Future lies behind', Gemma París

La-Galeria-201602-recursEude, generic

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90