FD_Online_BONART_1280X150

Exposicions

L'equilibri entre la genialitat i la destrucció del plàstic, a la Fundació Carulla

Una proposta que fusiona art, educació i conscienciació per explorar la influència del plàstic en la societat actual.

'Ice fishers', Aleksey Kondratyev
L\'equilibri entre la genialitat i la destrucció del plàstic, a la Fundació Carulla
bonart barcelona - 01/10/24

L’exposició ‘Plàstic. Genial o pervers?’ s'instal·la a la Fundació Carulla, convidant a reflexionar sobre l'impacte global del plàstic en la societat moderna. A la Sala Barcelona del Museu Terra, al barri del Poblenou de Barcelona, la mostra examina els beneficis i els problemes d’aquest material omnipresent, explorant tant les seves aportacions tecnològiques i sanitàries com les seves conseqüències devastadores sobre el medi ambient. Aquesta dualitat entre el geni i la perversió del plàstic és el fil conductor que guia el visitant en un viatge on s’aborden les múltiples cares d’un material que ha transformat el món, però que també amenaça el futur del nostre planeta.

Organitzada conjuntament amb el Museu Terra de l’Espluga de Francolí i comissariada per l’ecodissenyadora Núria Vila, la mostra s'estructura al voltant de quatre àmbits temàtics centrals: L’era del plàstic, L’objecte, La pervivència i L’abundància.

A través d’aquests espais, es fa un repàs a l’evolució històrica del plàstic, la seva presència en la nostra vida quotidiana i els efectes de la seva acumulació a la natura. Aquesta exposició estarà disponible fins al 12 de juliol de 2025, oferint una experiència interactiva i immersiva que es complementa amb obres de d’artistes com Aleksey Kondratyev, Coke Bartrina, Elsa Yranzo, Ester Partegàs, Ida-Marie Corell, Ivana Larrosa, Lucas Hope, Mandy Barker, Nick Pumphrey, Núria Val, Octavi Serra, Pepi de Boissieu, Samuel Rodríguez, Sean Lin, Sil van der Woerd, Sílvia Conde, Sophie Thomas i Roser Bargalló.

 

L\'equilibri entre la genialitat i la destrucció del plàstic, a la Fundació Carulla 'Heal the world', Núria Val i Pepi de Boissieu

Una de les peculiaritats de l’exposició és la seva capacitat per combinar art i consciència crítica sobre l'ús desmesurat del plàstic. Instal·lacions audiovisuals, jocs educatius i objectes històrics il·lustren tant l’evolució del plàstic com la seva permanència a la nostra vida diària, posant èmfasi en la responsabilitat col·lectiva que tenim com a consumidors. El túnel de plàstic, una instal·lació immersiva que convida els visitants a endinsar-se en un mar de residus, fa palpable la quantitat ingent de plàstic que produïm i llancem cada dia. Aquesta experiència està dissenyada per generar un impacte emocional que fomenti la reflexió sobre la necessitat de canviar els nostres hàbits de consum i abordar la crisi mediambiental de manera urgent.

Amb un clar enfocament educatiu i accessible, 'Plàstic. Genial o pervers?' ofereix tallers interactius i activitats didàctiques orientades a conscienciar els més joves sobre la importància de reduir el consum de plàstics d’un sol ús i fomentar pràctiques sostenibles. En aquest sentit, l'exposició es converteix en una eina educativa clau per generar consciència i inculcar valors ecològics des de la infància, promovent el pensament crític sobre l'ús que fem dels recursos del planeta.

A través d’una combinació d’art, pedagogia i activisme, aquesta exposició ofereix una experiència única per explorar les múltiples cares d’un material tan present a la nostra vida quotidiana, a través d’obres que retraten la seva bellesa i utilitat i alhora el perill que suposa la seva acumulació descontrolada.

 

L\'equilibri entre la genialitat i la destrucció del plàstic, a la Fundació Carulla 'Overcast', Ester Partegàs

 

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014LS_Online_BONART_180X180-25

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90