Baner-1280x150-px

Exposicions

Les aigües de Sébastien Frère

L'artista exhibeix dues mostres que capturen la seva profunda relació amb la natura.

'Gouffre blanc', 2023
Les aigües de Sébastien Frère
bonart cotlliure - 29/09/24

L’artista Sébastien Frère presenta actualment dues exposicions que reflecteixen la seva profunda connexió amb la natura i la seva herència artística. Fill del pintor, gravador i escultor Henri Frère, i nét del poeta català Josep Sebastià Pons, Frère va créixer envoltat d'art. A la seva llar, freqüentada per artistes com Aristide Maillol, François Desnoyer i Germain Bonel, va absorbir les lliçons d’aquests mestres, que sens dubte han influït en el seu desenvolupament com a creador. Aquesta tradició familiar, combinada amb el seu propi enfocament artístic, s’ha traduït en una obra que cerca sempre l'harmonia, especialment a través del domini de les tècniques dels arts del foc.

Ara, Frère ens ofereix una doble oportunitat de submergir-nos en el seu univers amb dues exposicions simultànies. La primera es pot visitar a la Capella Casa Restany d’Amélie-les-Bains-Palalda, on s’exposen cinc grans pintures que capturen la bellesa del món natural. En aquestes peces de gran format, l’artista es val de paisatges suggerents, textures riques i jocs de llums per explorar les seves impressions més íntimes. Aquesta exposició, que romandrà oberta fins al 15 d’octubre, convida l’espectador a contemplar la natura a través dels ulls de Frère, on els reflexos de l’aigua, les roques i els arbres cobren vida sobre la tela.

La segona mostra, situada al Château Royal de Colliure, ofereix una col·lecció molt més àmplia, amb 40 teles i obres sobre paper. En aquest espai, la textura es converteix en l’element central de la seva obra, amb marques, esgarrapades i veladures que evoquen l’artesania més tradicional. A les teles, Frère treballa les superfícies amb superposicions subtils de color que aporten profunditat, mentre que a les seves obres sobre paper utilitza la tècnica del transfer, creant accidents i irregularitats que enriqueixen les composicions i les doten d'una frescor particular. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 27 d’octubre, oferint una experiència immersiva en el seu món creatiu.

L’entorn és la primera font d’inspiració per Frère. Viu en un antic molí envoltat de natura exuberant, amb grans arbres i roques que sovint es converteixen en els protagonistes de les seves obres. Aquest paisatge no només li proporciona motius per pintar, sinó que també infon a les seves creacions un sentit profund de serenitat i connexió amb el món natural. En obres com 'Le grand plouff', l’artista reflecteix aquesta interacció entre memòria i imaginació, transformant els records de la seva infantesa en paisatges plens de vida i llum.

 

Les aigües de Sébastien Frère 'Le grand plouff', 2020

Eude, genericBanner_Vendaval_SM_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90