728x90

Notícies

Recital poètic de David Escamilla en homenatge a Joan Brossa

'La copa del nas', Joan Brossa (1995)
Recital poètic de David Escamilla en homenatge a Joan Brossa
bonart barcelona - 26/09/24

El passat dimarts 24 de setembre, la revista Bonart va participar a l'espai El Sofà Vermell de les Revistes,  una iniciativa de l'APPEC dins del marc de la Setmana del Llibre en Català. En aquesta ocasió, Bonart va organitzar una lectura poètica dedicada a l'obra de Joan Brossa, a càrrec del poeta, periodista i escriptor David Escamilla.

Escamilla, que ha publicat més de 60 llibres al llarg de la seva carrera, incloent-hi 10 poemaris, va compartir amb els assistents la seva experiència personal amb Brossa, a qui va conèixer durant una entrevista per a la revista El Temps. Va descriure l'artista com un personatge irrepetible, excèntric i singular, recordant amb detall la seva primera trobada, quan Brossa el va rebre a casa seva amb bata, pijama de quadres, sabatilles i envoltat de diaris antics.

Durant el recital, Escamilla va anar més enllà de la simple lectura de poemes: va contextualitzar cadascun d'ells i va permetre al públic descobrir les diferents facetes de Brossa a través dels diversos registres de la seva obra. A través d’aquests registres, es va poder conèixer un Brossa profundament líric i romàntic, amb poemes dedicats a Pepa, la seva companya de vida, així com un Brossa compromès, amb textos dedicats a figures històriques com Salvador Puig Antich, víctima del franquisme, i altres de caire independentista i llibertari. Aquest ventall d'estils i temàtiques va evidenciar la complexitat i riquesa de la personalitat artística de Brossa.

L’esdeveniment va permetre als assistents apropar-se a l’univers creatiu del poeta i descobrir-ne la profunditat i el compromís a través de la veu i la interpretació de David Escamilla.

 

Nocturnàlia

A Pepa

 

Pura contra la nit la meva mà,

riquesa i força em tiraré a l'espatlla.

Busco la calma en el que puc pensar

o on recompensa el plany traço una ratlla. 

L'home i el seu misteri em sol bastar,

el sofre que copejo no m'espatlla.

Però la suma escapa al seny humà,

i el tro em fa trontollar

i el llamp em ratlla. 

Però no dic que senti el meu error.

Omple't d'arrels,

oh terra desatesa!

Dialogant entorn del teu amor,

el que retinc, ho perdo amb avidesa.

Ni de morir com penso sento horror,

ni de pensar com moro em ve tristesa.

Joan Brossa

 

Recital poètic de David Escamilla en homenatge a Joan Brossa David Escamilla, periodista i poeta, recita poemes de Joan Brossa.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180GA_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88