1280x150

Exposicions

'Zona Mona', de Francesc Daranas

La proposta, que es podrá veure a la Fundació Lluís Coromina, combina l’instint animal amb l’expressió artística en una obra marcada per l’originalitat

\'Zona Mona\', de Francesc Daranas
bonart banyoles - 28/09/24

Els primats prenen vida a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina (Banyoles) amb una nova exposició creada per l'artista Francesc Daranas. Titulada 'Zona Mona', la mostra inclou un conjunt d’obres inspirades en els primats del Centre de Recuperació de la Fundació Mona.

 

\'Zona Mona\', de Francesc Daranas L'artista daban una de les seves creacions. Fotos Pere Duran / Nordmedia 

 

L’exposició, que s’inaugurarà avui 27 de setembre a les 19 h, ofereix una àmplia gamma de treballs, que van des dels esbossos inicials fins a peces més elaborades, realitzades amb tècniques com la punta seca i el monotip. Aquesta última tècnica ha representat un dels grans reptes per a l’artista, ja que el procés comporta una incertesa inherent: el resultat final no es revela fins a la impressió, i això aporta un component d’expectativa i risc que ha definit bona part del procés creatiu.

 

\'Zona Mona\', de Francesc Daranas Fotos Pere Duran / Nordmedia

 

Daranas, amb un sòlid bagatge en la il·lustració, utilitza tinta i anilines per crear composicions que oscil·len entre la il·lustració i la pintura, amb una línia gestual característica que defineix el seu estil. Al llarg de gairebé dos anys d’observació i treball intens, va iniciar el projecte al Centre de Recuperació de la Fundació Mona, documentant-se i creant els primers esbossos abans de finalitzar les obres al seu taller de Banyoles. Aquest procés llarg i immersiu ha permès a l’artista desenvolupar una proposta diferent de qualsevol altra que havia fet fins ara.

Tot i que fa uns anys ja va presentar una sèrie de croquis preliminars, Zona Mona va més enllà, allunyant-se del naturalisme tradicional. Daranas reconeix que ja hi ha molts artistes especialitzats en la representació precisa d'animals, i amb aquesta exposició ha volgut explorar un enfocament més lliure i expressiu. Així, l’equilibri entre naturalisme i abstracció, amb traços més espontanis i imprecisos, esdevé un dels elements centrals de la seva obra, que destaca per la seva capacitat de transmetre emoció i moviment més enllà de la representació fidel de la realitat.

 

\'Zona Mona\', de Francesc Daranas Fotos Pere Duran / Nordmedia 

 

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180BW24_Revista-Bonart_3

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88