2024 Inserció Bonart Segell IMPULSA CULTURA

Certàmens

17a edició de SWAB Barcelona

La ciutat es convertirà en l'epicentre de l'art contemporani amb una edició dedicada a les veus emergents d'Àsia Oriental.

'A caballo vamos pal' monte', Sofia Serpa
17a edició de SWAB Barcelona
bonart barcelona - 24/09/24

La 17a edició de Swab Barcelona es presenta com un viatge a través de les veus emergents de l'art contemporani, amb un focus especial en l'escena creativa d'Àsia Oriental. Del 3 al 6 d'octubre, la ciutat es convertirà en un punt de trobada per a les últimes tendències artístiques globals, amb 70 galeries que exhibiran més de 200 obres, 23 de les quals seran locals i 47 provinents de 20 països diferents, oferint una visió àmplia del panorama creatiu internacional.

Amb un total de vuit programes expositius i un d'especial, la fira aposta decididament per l'art emergent, posicionant Barcelona com un referent mundial i donant visibilitat al seu teixit cultural. Els programes inclouen el Programa General, Swab Seed, MyFAF, Design, Focus Tòquio - Seül, Emerging LATAM, SOLO Show by Vila Casas i Video Box, mentre que el programa especial és PERHUTANA, una iniciativa del centre indonesi Jatiwangi Art Factory que proposa la creació d'un bosc de propietat col·lectiva.


Swab no només permet establir connexions creatives amb altres regions del món, sinó que converteix la ciutat en una plataforma d'intercanvi d'idees i col·laboracions entre artistes i col·leccionistes, potenciant també l'interès creixent per part dels col·leccionistes asiàtics cap a l'art europeu.
Apostar per l'art emergent és clau, ja que es tracta de l'art contemporani del futur. Els preus més assequibles d'aquest tipus d'art permeten apropar-lo a un públic més jove, desmitificant la idea que l'art és només una inversió luxosa.
A més, la fira ha volgut donar una veu pròpia a Àsia, una veu que parteix del seu propi territori i trenca amb la visió occidental sovint dominant. Mentre que poques fires asiàtiques aposten fermament per l'art emergent, Swab Barcelona trenca barreres en aquest sentit.

Després de l'èxit de la passada edició, Swab 2024 es tornarà a celebrar al Pavelló Tèxtil de Fira de Barcelona, situat a l'Avinguda Rius i Taulet, 10.

El Programa General és l'eix vertebrador de Swab Barcelona, reunint 33 galeries destacades del panorama contemporani, tant locals com internacionals. La seva diversitat nacional reflecteix la globalització de l’art, oferint una àmplia visió de les tendències creatives més rellevants.

a-topos' (París, Marsella), Abbozzo Gallery (Toronto), ADN Galeria (Barcelona), Alessandro Albanese (Milà), ATM (Gijón), Beta Contemporary (Barcelona), BLOOM (Düsseldorf), CHAxARTxRTM (Rotterdam), Contemporary Cluster (Roma), Dilalica (Barcelona), ESCAT GALLERY - Casa Granados (Barcelona), ethall (L’Hospitalet), Galería Fermay (Palma de Mallorca), Kahmann Gallery (Naarden), LaiSun Keane (Boston), Neven (Londres), Noaddress (Río de Janeiro), Palmadotze (Santa Margarida i els Monjos), Pantocrátor (Barcelona), Raffaela de Chiricco (Milà), Rafael Pérez Hernando (Madrid), Reiners Contemporary (Marbella), Set Espai d’Art (València), Shazar (Naples), Siddiq Projects (Hamburg), Sissi Club (Marsella), Soho Revue (Londres), Split (Londres), Stain Projects (Palma de Mallorca), Tempesta (Milán), VANGAR (València), Yafteh (Teheran) i Zielinsky (Barcelona/Porto Alegre).

 

17a edició de SWAB Barcelona 'Jutting marbled mosaic', Brendan Pattengale

 

Swab Seed és l'espai dedicat a 10 projectes autogestionats que aposten per l’experimentació i la innovació artística. Aquest programa dóna visibilitat a iniciatives emergents que qüestionen les normes establertes, sacsejant així l’escena artística global amb noves perspectives.

AllArtNow (Damasco/Estocolmo), CASA ESPACIO (Barcelona), Chilli Art Project, (Londres), OLA Lab (Barcelona), NAAN Gallery (Tirana), Post Modern, Collection (Amstelveen), Silica (Cannes), Sorondo (Barcelona), TAKEOVER (Beirut) i Tiny Art Gallery (La Haya).

Amb el suport de la Fundació Swab Barcelona, MyFAF ofereix una oportunitat única a tres galeries emergents que encara no han participat en cap fira internacional. El programa beca aquests espais per facilitar la seva entrada en el circuit global, brindant-los l’oportunitat de projectar-se internacionalment.

PLATO (Évora), Studio/Chapple (Londres) i TUBE (Palma de Mallorca).

El programa Design, novetat d’aquest any, posa el focus en el disseny col·leccionable. Es tracta d'una aposta per explorar els límits entre l’art i el disseny, un camp molt present a Barcelona, que vol mostrar la diversitat creativa que defineix la cultura contemporània en aquest àmbit.

Max Radford (Londres), Pepe Valenti (Eidenhoven), Anabelle Schneider (Nova York), i Vasto (Barcelona).

Comissariat per l'artista Kelvin Kyung Kun Park, Focus Tòquio - Seül presenta sis projectes d'espais expositius d'aquestes dues ciutats, que interrelacionen tradició i futur. Sota el títol 'Tentacles of Thought (from an Octopus)', aquesta secció ofereix una selecció de projectes coreans i japonesos que mostren les seves influències culturals, així com les diverses interpretacions i visions artístiques. Aquest diàleg entre Tòquio i Seül aborda temes com el nacionalisme i la transformació urbana, destacant la singularitat cultural i artística de cada ciutat.

Gallery 2 (Seül), Ingahee (Seül), MJK Gallery (Tòquio), ooooon (Seül), The White Tòquio), y Space Willing N Dealing (Seül).

 

17a edició de SWAB Barcelona 'Willing n dealing', Park Nohwan

 

Emerging LATAM, comissariat per Santiago Gasquet, reuneix sis espais d'Amèrica Llatina amb menys de cinc anys de trajectòria. Aquest programa posa l'accent en projectes híbrids que ofereixen una mirada crítica sobre la realitat llatinoamericana, destacant l'emergent i vibrant escena artística del continent.

Andrea Brunson (Xile), Collectio (Xile), Crudo (Argentina), Escombro (Mèxic), Paseolab (Lima) i Tramo (Argentina).

SOLO Show by Vila Casas és un programa, organitzat amb la Fundació Vila Casas, que estableix un diàleg entre Barcelona i Taipei, presentant vuit projectes artístics que exploren les connexions i diferències entre aquestes dues ciutats i destacant Taipei com a referent de l'escena contemporània.
Aquestes vuit propostes, molt diverses, busquen establir diàlegs i sinergies entre dos contextos molt diferents, creant un pont entre artistes emergents i oferint una perspectiva transversal de l'art contemporani.

Shishishibook (Taipei), EQUAL (Taipei), ss space space (Taipei), SUAVEART (Taipei), FASE (Barcelona), Halfhouse (Barcelona), Raccoon Projects (Barcelona) i Espai 19 (Barcelona).

Dedicat a l'audiovisual, Video Box presenta quatre artistes de Taipei, comissariats per Yipei Lee. Sota el títol 'Intimacy: The Moments of Social Skin', aquesta secció aprofundeix en les forces geopolítiques, de gènere i de poder que modelen el context social contemporani taiwanès, oferint una visió profunda de la producció audiovisual del país.

PERHUTANA és el programa especial d’enguany, desenvolupat pel col·lectiu indonesi Jatiwangi Art Factory (JaF), que integra l'art contemporani en la vida local d'una zona rural d'Indonèsia. El projecte, que pren com a punt de partida el moviment iniciat durant la passada Documenta 15, proposa la creació d'un extens bosc de propietat col·lectiva com a alternativa als models de desenvolupament tecnocèntrics.
Aquesta iniciativa té com a objectiu recuperar 8 hectàrees de terreny industrial i transformar-les en un bosc comunitari, una resposta directa als desafiaments del creixement industrial desenfrenat.

I per últim, Swab Kids és l'espai dedicat als més petits, amb l'objectiu de promoure la creativitat i el desenvolupament artístic. Aquesta edició compta amb la col·laboració del taller multidisciplinari Petit Japó, que guiarà als infants en la creació d’un cirerer en flor (Sakura), símbol de la cultura japonesa. Aquesta activitat no només fomenta la creativitat, sinó que també introdueix als més petits en el món de l’art contemporani i planteja l'art des de la col·lectivitat

 

 17a edició de SWAB Barcelona 'My shadow and I',Hojan

2278-AF-JEP-Premsa-Bonart(180x180)senselogo-03Escenari_prodigios_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88