2024 Inserció Bonart Segell IMPULSA CULTURA

Biblioteca

'Enllaços amb l'avantguarda: de J.V. Foix a Albert Serra'

Una reflexió profunda sobre els grans noms que han marcat la cultura catalana, i un viatge des de les segones avantguardes fins a la postmodernitat.

© Àngel Garcia
\'Enllaços amb l\'avantguarda: de J.V. Foix a Albert Serra\'
Nora Barnach barcelona - 25/09/24

Hi ha ponts invisibles que uneixen generacions, formes d’art i pensament, i Vicenç Altaió ens convida a travessar-ne un amb el seu nou llibre ‘Enllaços amb l'avantguarda: de J. V. Foix a Albert Serra’. Aquest volum, que culmina la sèrie ‘Tràfic d’idees’, és un viatge per les idees que comença amb els referents poètics de J. V. Foix i arriba fins a la figura disruptiva d'Albert Serra. La publicació recull anys d'assaigs crítics i reflexions sobre poesia, art i cinema, i tanca un cicle creatiu que serà presentat el dijous 26 de setembre, en el marc de la Setmana del Llibre en Català.

L'obra compta amb un pròleg de Manuel Guerrero Brullet, qui descriu el llibre com: «aquest llibre de Vicenç Altaió culmina la sèrie Tràfic d'idees, que, amb l'aplec ingent d'assaigs crítics i escrits diversos, esdevé una reivindicació de la tradició de l'avantguarda, però també d'altres figures heterodoxes i, alhora, el retrat d'un temps, de les segones avantguardes a la postmodernitat, a partir de la construcció d'un relat històric i cultural personal d'una generació d'artistes i companys de viatge. Es tracta d'un projecte creatiu únic i singular en la literatura i la cultura catalanes del canvi de segle».

Durant l'acte de presentació, Altaió conversarà amb els escriptors Gabriel Ventura i Jaume C. Pons Alorda, que han explorat la influència del cineasta Albert Serra en la cultura contemporània, i junts reflexionaran sobre les connexions entre les figures que han marcat el pensament d'Altaió.

‘Enllaços amb l'avantguarda’ no és només un exercici de crítica cultural, sinó també un retrat viu d'una generació d'artistes que han deixat una empremta profunda. Altaió construeix un relat històric i cultural personal, oferint una mirada única dins la literatura catalana contemporània.

Una obra que convida a la reflexió, a dialogar amb el passat i a comprendre el present a través d’una mirada avantguardista.

 

\'Enllaços amb l\'avantguarda: de J.V. Foix a Albert Serra\'

BW24_Revista-Bonart_3BONART_BANNER_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90