Banner_Bonart_1280x150_XXII_JOVES_FOTOGRAFS_24

Notícies

Azkuna Zentroa inaugura la temporada 2024-2025

Avui comença una nova temporada centrada en la creació artística contemporània i la innovació cultural.

'Entelechy', Allora & Calzadilla (2020)
Azkuna Zentroa inaugura la temporada 2024-2025
bonart bilbao - 24/09/24

La nova temporada s’inicia amb 'AZzabalik, al voltant de la creació artística', una jornada que obre les portes a la producció contemporània i al treball de més de trenta artistes, tant locals com internacionals. L'espai escollit per a aquesta trobada és Lantegia, el laboratori d'idees, dissenyat per a l'experimentació i la creativitat, on les noves propostes artístiques poden desenvolupar-se i evolucionar en contacte amb el públic.

A llarg de la jornada d'avui, com a tret de sortida d'aquesta nova temporada, tindran lloc diverses accions performàtiques relacionades amb els projectes actius, que inclouen 'Entelechy' i 'Lifespan', dues de les peces de l'exposició  d'Allora & Calzadilla, així com les escultures tèxtils de l'artista Elena Aitzkoa, entre d'altres.

Aquesta nova temporada 2024-2025 ofereix un ampli ventall d'activitats per a tots els públics, amb més de 150 propostes que abracen diverses formes d'expressió artística. La programació inclou exposicions, arts escèniques, festivals internacionals i cicles de cinema, convertint Azkuna Zentroa en un espai de referència per al desenvolupament de projectes culturals que dialoguen amb la societat. A més, el centre manté la seva aposta per una cultura crítica i reflexiva, on l'art esdevé un vehicle per a la comprensió i la transformació de la realitat contemporània.

Un dels pilars fonamentals d'Azkuna Zentroa són els seus programes de suport a la creació, que inclouen iniciatives com Babestu i Lanean. Aquests programes ofereixen a artistes i creadors un marc de treball on poden investigar, desenvolupar i produir noves obres dins les disciplines d'arts visuals, arts escèniques, cinema, audiovisuals i literatura. Aquest suport no només facilita el creixement personal dels artistes, sinó que també fomenta la innovació i l'assumpció de riscos creatius.

La nova temporada també compta amb un grup d'artistes associats, entre els quals es troben creadors com Elena Aitzkoa, Lore Stessel, Amaia Molinet, Idoia Zabaleta, la companyia Ça Marche i Olatz de Andrés. Aquest conjunt de professionals aporta una gran diversitat de perspectives i estils, contribuint a fer d'Azkuna Zentroa un espai viu i en constant evolució. Paral·lelament, investigadors associats com Ixiar Rozas i Rosa Casado enriqueixen la programació amb la seva tasca reflexiva, obrint nous camins de pensament en relació amb la creació artística.

A més, el centre col·labora amb col·lectius residents com Urbanbat, un grup que treballa en projectes que combinen l'art, l'arquitectura i l'urbanisme, amb l'objectiu de transformar l'espai públic i fer-lo més inclusiu i participatiu.

 

Azkuna Zentroa inaugura la temporada 2024-2025 'Luz cauce', Elena Aitzkoa

La connexió d'Azkuna Zentroa amb el panorama artístic internacional es veu reforçada amb dues residències creuades. D'una banda, la Residència Internacional del Còmic, en col·laboració amb la Cité Internationale de la Bande Dessinée d'Angoulême i la Maison de la Littérature de Quebec, ofereix als artistes l'oportunitat de desenvolupar projectes relacionats amb el còmic i la literatura visual. D'altra banda, la nova Residència Internacional d'Arts en Viu, en col·laboració amb L'Abri de Ginebra, promou l'intercanvi de coneixements i experiències entre artistes d'aquests dos centres.

Lantegia, el laboratori de creació del centre, continua essent un eix clau en la missió d'Azkuna Zentroa d'esdevenir un lloc de professionalització i desenvolupament per a les indústries culturals i creatives. Aquest espai d'alt rendiment artístic és un bressol d'idees on es fomenta la innovació, el prototipatge i l'experimentació amb noves formes de creació contemporània.

Així, Azkuna Zentroa reafirma el seu compromís amb la creació artística i el seu paper com a referent cultural, amb l'objectiu de seguir construint una comunitat creativa i integradora, tant a nivell local com internacional.

 

Azkuna Zentroa inaugura la temporada 2024-2025

La-Galeria-201602-recursthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90