2024 Inserció Bonart Segell IMPULSA CULTURA

Exposicions

Últims dies per visitar l'exposició 'Beyond a Journey with Antoni Tàpies'

La mostra, que ofereix una reflexió profunda sobre l'art i la connexió entre Orient i Occident, arriba a la seva recta final.

Últims dies per visitar l\'exposició \'Beyond a Journey with Antoni Tàpies\'
bonart colera - 23/09/24

La galeria d'art Horizon de Colera, amb més de tres dècades d’història sota la direcció de Silvy Wittevrongel i Ralph Bernabei, ha estat acollint una exposició especial en commemoració del centenari d'Antoni Tàpies. Sota el títol ‘Beyond a Journey with Antoni Tàpies’, aquesta mostra col·lectiva reuneix obres originals del mestre català juntament amb peces de disset artistes nacionals i internacionals, creant un espai de diàleg entre Orient i Occident.

Els artistes participants comparteixen amb Tàpies una visió comuna: la recerca d’un sentit més profund, allunyat de la brillantor superficial del món modern. Per a Tàpies, era fonamental recuperar l’esperit oriental, present en moltes cultures, per resistir l’imperatiu del progrés i evitar caure en el seu parany. Aquesta idea es reflecteix clarament en les obres seleccionades per a l'exposició, que exploren el desig d’unitat en contrast amb el dualisme tradicional de la cultura judeocristiana.

Amb la seva recta final apropant-se, l'exposició es pot visitar fins al 29 de setembre i inclou treballs d'artistes com Jean Capdeville, Enrique Brinkmann, Dai-Bih-In, Àlex Nogué, Takesada Matsutani, André Marfaing, André Martus, Enric Ansesa, Yoon-Hee, Ralph Bernabei, Jerry Wolfe, Bosco Sodi, Christine Hiebert, Joan Pere Viladecans, Jordi Alcaraz i Ferran Giménez. Molts d'aquests creadors han estat vinculats a la galeria Horizon durant anys, i en aquesta ocasió no se'ls ha demanat crear una obra nova, sinó que els comissaris han seleccionat peces ja existents dels seus tallers que connecten amb la sensibilitat de Tàpies.

Entre els artistes destacats, Bernabei menciona especialment Dai-Bih-In, qui va mantenir una estreta relació personal amb Tàpies durant els anys setanta.

‘Beyond a Journey with Antoni Tàpies’ ha estat una oportunitat única per gaudir d'obres que reflexionen sobre les idees profundes de Tàpies al voltant del temps, la meditació i la contemplació. La mostra ha permès al públic connectar amb la filosofia de l'artista i amb les creacions dels altres disset artistes, generant un espai de calma i introspecció enmig d’un món que sovint es mou massa ràpid.

 

Últims dies per visitar l\'exposició \'Beyond a Journey with Antoni Tàpies\'

Banner_Vendaval_SM_180x180Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90