2024 Inserció Bonart Segell IMPULSA CULTURA

Exposicions

'Ofrenes i mutacions', de Rosa Cortiella

Una exposició que explora els contrastos entre la força i la fragilitat de la natura i convida a reflexionar sobre els equilibris de la vida.

\'Ofrenes i mutacions\', de Rosa Cortiella
bonart barcelona - 23/09/24

Rosa Cortiella torna amb la seva nova exposició ‘Ofrenes i Mutacions’ a la galeria Juan Naranjo de Barcelona, on es reflecteix la seva profunda connexió amb la natura i la capacitat per explorar-ne les dues cares més essencials: la força i la fragilitat. L’artista, coneguda per la seva trajectòria en el món de la ceràmica contemporània, ens presenta una selecció d’obres que sintetitzen els seus últims anys d’investigació, amb un èmfasi especial en el color i el volum com a llenguatges expressius.

A través de la ceràmica, Cortiella aconsegueix que el color vagi més enllà de la simple decoració, convertint-lo en un element que transforma i allibera la matèria. Aquest tractament del color es complementa amb un ús innovador del volum: la juxtaposició d’escultures de grans dimensions amb altres de més delicades genera un diàleg visual que subratlla les dualitats inherents a la natura.

Les escultures exposades plantegen una reflexió profunda sobre l'equilibri de forces que governa el món natural. D'una banda, les formes més robustes i voluminoses simbolitzen la potència indòmita de la natura, la seva capacitat de regenerar-se i manifestar-se amb força. De l'altra, les peces més petites i detallades capten la subtilesa i la fragilitat de la vida, evidenciant que, malgrat la seva aparent debilitat, aquesta fragilitat sosté tot un ecosistema complex.

Aquest contrast entre força i delicadesa, entre la brutalitat i la subtilesa, és un dels temes centrals de l’exposició. Cortiella ens mostra com l’art pot ser un vehicle poderós per expressar aquestes tensions i oferir noves perspectives.

La carrera de Rosa Cortiella, iniciada el 1988, ha estat marcada per una constant recerca de nous llenguatges creatius dins del món de la ceràmica. A més del seu treball com a escultora, ha desenvolupat projectes en altres àmbits, com el disseny de peces per a la gastronomia, sempre amb un enfocament multidisciplinari que la caracteritza.

L’exposició ‘Ofrenes i Mutacions’, que es podrà visitar fins a l’11 d’octubre a la galeria Juan Naranjo de Barcelona, és una oportunitat única per endinsar-se en el món creatiu de Rosa Cortiella.

Eude, genericBanner_Vendaval_SM_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90