728x90

Notícies

Josep Miàs, nomenat banyolí de l'any

Un reconeixement a l'excel·lència i al compromís amb la seva ciutat.

Barri Vell de Banyoles, MIAS Architects
Josep Miàs, nomenat banyolí de l\'any
bonart banyoles - 23/09/24

Josep Miàs, arquitecte de reconeguda trajectòria, ha estat nomenat Banyolí de l'Any, un guardó que no només premia la seva excel·lent carrera arquitectònica, sinó també el profund vincle que manté amb la seva terra natal. En la cerimònia, celebrada el passat divendres 20 de setembre a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles, es va homenatjar tant el talent com la dedicació de Miàs, en un acte que va reunir una comunitat que ha vist créixer tant la persona com el creador.

Aquest premi, fruit del suport popular, posa en relleu la carrera d’un arquitecte que ha trencat fronteres amb una visió innovadora i sostenible. Un dels seus projectes més significatius és l’adequació del Barri Vell de Banyoles, on va transformar l'espai en una zona per a vianants, contribuint a millorar la qualitat de vida dels habitants.

Conegut per la seva capacitat d’aportar noves perspectives a l’arquitectura, Miàs integra tecnologia avançada i materials innovadors en els seus projectes. Destaquen especialment les seves propostes innovadores i experimentals, on fusiona aspectes socials, culturals, històrics i econòmics amb una investigació rigorosa sobre la forma, la tecnologia i el comportament estructural dels edificis. A més, l'experimentació amb nous materials i la seva recerca en sostenibilitat són trets distintius del seu treball, oferint solucions inèdites i adaptades a les necessitats contemporànies.

Gràcies a aquest enfocament multidisciplinari, el seu estudi, MIAS Architects, és reconegut internacionalment, no només per la singularitat dels seus dissenys, sinó també per la incorporació de nous mitjans tecnològics al món de l'arquitectura. Les seves obres han estat exposades en institucions tan prestigioses com el Centre Georges Pompidou de París i el MOMA de Nova York.

 

Josep Miàs, nomenat banyolí de l\'any iGuzzini Illuminazione HQ, MIAS Architects

A banda del Barri Vell de Banyoles, altres projectes emblemàtics inclouen el Mercat de la Barceloneta i la reforma del Parc d'Atraccions del Tibidabo. Miàs també ha signat obres destacades com la seu central d’iGuzzini Illuminazione HQ a Barcelona, que combina disseny i sostenibilitat, i el 22@ Plug-in Building, situat al districte tecnològic de la ciutat, un exemple d’edifici flexible i funcional.

Al juny de 2024, Josep Miàs va ser reconegut com a Membre d’Honor de l'American Institute of Architects, un dels màxims reconeixements a nivell mundial, consolidant la seva posició com un dels arquitectes més influents del moment.

Durant la cerimònia de lliurament del premi Banyolí de l'Any, també es van reconèixer altres entitats i empreses locals. L’Associació de Pessebristes de Banyoles va ser destacada per la seva tasca en la preservació de la tradició nadalenca, mentre que l’empresa Astech Food va rebre el guardó per la seva innovació en el sector alimentari. Finalment, l'estudi de disseny Enserio va ser premiat pel seu compromís social. Aquests reconeixements reflecteixen la diversitat i la riquesa del teixit cultural i econòmic de Banyoles.

 

Josep Miàs, nomenat banyolí de l\'any Josep Miás a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles.

 

FD_Online_BONART_180X180GA_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88