Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

Tarragona celebra l’art de Josep Maria Rosselló

Dues mostres exploren l’univers creatiu d’un dels artistes contemporanis més influents a través d'un viatge ple de simbolisme.

Tarragona celebra l’art de Josep Maria Rosselló
bonart tarragona - 23/09/24

Tarragona es converteix en un escenari d'art i màgia amb la nova exposició de Josep Maria Rosselló, una de les figures més destacades de l’art contemporani. El passat 6 de setembre, la Galeria d’Art La Catedral, en col·laboració amb el Capítol de la Catedral de Tarragona, va inaugurar dues exposicions que no només celebren la seva obra, sinó també la vida i l’essència d’aquest artista tarragoní.

El recorregut d'aquesta doble mostra s'inicia amb 'La Suite Ponciana', una col·lecció de 29 obres que s’exhibeixen a la sala principal de la galeria. Aquest conjunt revela l’univers interior de Rosselló, una barreja de colors, formes i emocions que captiva l'espectador. La segona exposició, titulada 'La Experimental Da Vinci', presenta 15 obres de gran format al pati gòtic del Palau del Cambrer, un espai històric que es converteix en l’escenari perfecte per a aquestes peces. Cada obra ha estat acuradament seleccionada pel mateix artista, oferint una visió completa de la seva evolució creativa al llarg de diferents etapes de la seva carrera.

Reconegut com un dels artistes més influents del seu temps, Rosselló ha exposat la seva obra a grans capitals culturals, des de Barcelona fins a Nova York, passant per ciutats com Roma, Ginebra i París. Amb més de 100 exposicions internacionals, la seva capacitat per connectar amb públics de tot el món ha quedat més que demostrada. El 2014, la ciutat de Tarragona li va concedir el títol de fill predilecte, en reconeixement tant a la seva obra com a la seva contribució al patrimoni cultural local.

El seu estil pictòric es mou subtilment entre el surrealisme i l’expressionisme, creant un món oníric alimentat per la mística i la poesia. Cadascuna de les seves pinzellades estableix un diàleg amb l’espectador, convidant-lo a desxifrar els misteris profunds de la seva pròpia ànima. Figures enigmàtiques, paisatges suggeridors i atmosferes carregades de simbolisme formen un univers visual únic.

L’exposició a la Galeria d’Art La Catedral, que romandrà oberta fins al 29 de setembre, ofereix una oportunitat excepcional per descobrir o redescobrir l’obra de Rosselló. A més, els visitants podran gaudir de peces seleccionades d'altres artistes reconeguts de la pintura catalana de finals del segle XIX i principis del segle XX.

 

Tarragona celebra l’art de Josep Maria Rosselló Suite Ponciana

Nial nou-180x1782278-AF-JEP-Premsa-Bonart(180x180)senselogo-03

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88