Clémentine de Forton ens convida a un viatge de llum i emocions, a través de les obres de tres artistes contemporanis francesos que cerquen una il·luminació plural. Aquesta llum no és sols física, sinó també espiritual i creativa, una força que connecta els mons de Benjamin Deroche, Myriam de Lafforest i Nicolas Lefeuvre.
La propera exposició, comissariada per de Forton i titulada ‘ILUMINACIÓN’, tindrà lloc del 19 al 28 de setembre, en el marc del Barcelona Gallery Weekend, a la galeria Patricia Cancelo Art Gallery (Enric Granados, 82).
Més de vint obres s’exposaran per primera vegada a Barcelona, oferint als visitants una experiència sensorial que transcendeix disciplines i convida a contemplar la llum com a fil conductor.
Les escultures de Myriam de Lafforest capturen la fusió entre força i delicadesa a través d'un moviment dinàmic que transcendeix l'esperit. Els éssers humans són el focus principal de les seves obres, que anomena ‘Metàforas de la vida’. Títols com ‘IMPULSO’, ‘CONVERSIÓN’ i ‘FUSIÓN’ ens conviden a explorar la profunditat de la nostra existència i la recerca d'una llum més autèntica. Influïda per Salvador Mañosa, qui va ser el seu mestre a Espanya, el seu treball transmet una sensació de lleugeresa i harmonia. Myriam afirma: "Com més esculpo, més entenc l'ésser humà; l'energia de l'obra precedeix la meva consciència".
'ESPIRITU', Myriam de Lafforest
L'obra de Benjamin Deroche abasta tant la fotografia com la pintura. En aquesta sèrie de fotografies en blanc i negre dels anys 30, embellides amb or i inspirades en les aventures d'Alexandra David-Néel, l'artista explora temes com la natura, el sagrat, el viatge i la poesia. Deroche relata com va descobrir, en un antic baül de viatge Vuitton que va comprar, un fons doble no original, ple de negatius i documents antics. Entre aquests materials, va trobar fotografies de Sud-àfrica, Tibet i altres llocs, que va classificar i restaurar en honor a l'antiga propietària, una desconeguda anomenada Mrs. B. Aquesta dona havia utilitzat el baül per als seus viatges a llocs com el Ritz de París o Nova York, entre altres indrets del món. Per a Deroche, la il·luminació a través del descobriment ofereix un viatge poètic mitjançant aquestes fotografies i documents dels anys 30, sublimats amb or fet amb pedra d'àgata, en homenatge a una exploradora desconeguda.
L'obra de Nicolas Lefeuvre és un viatge que uneix Orient i Occident, oferint una experiència sensorial que recrea olors, sons, llums i sensacions. Lefeuvre utilitza un llenguatge gràfic únic que evoca la intimitat, influenciat per cultures orientals com la xinesa, japonesa i del sud-est asiàtic, territoris on va residir gairebé dues dècades. Treballant amb tinta índigo xinesa i pols d’or japonès sobre paper, crea paisatges plens de textures i transparències, on l’or aporta un contrast potent a la subtilesa de la tinta i el paper. Lefeuvre, que va ser Director Artístic de Chanel a la regió d’Àsia i el Pacífic, mostra en aquesta exposició un estil refinat que fusiona poder i delicadesa amb gran elegància.
'Impresión Vintage Única (Tíbet, 1932)', Benjamin Deroche