40_MNACTEC_Banner-1280x150

Exposicions

Un viatge per l’univers fosc de H.R. Giger

La mostra ofereix un recorregut per les seves obres més destacades i la seva influència en la ciència-ficció i l'art contemporani.

H.R. Giger
Un viatge per l’univers fosc de H.R. Giger
bonart salt - 20/09/24

'L'atracció de l'abisme' ens convida a endinsar-nos en un univers de tenebres i creativitat desbordant. A la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt, l'imaginari d'H.R. Giger pren vida, commemorant el desè aniversari de la seva mort. Aquesta exposició recull l'essència d'un artista visionari que va més enllà dels límits del cinema, oferint-nos un recorregut per la seva trajectòria.

Aquest homenatge a Giger, l'artista suís que va transformar la ciència-ficció amb les seves icòniques creacions per a la pel·lícula Alien de Ridley Scott, ens mostra molt més que la seva criatura més coneguda. Ens convida a explorar la seva carrera artística a través d'obres que van des de pintures a escultures, serigrafies i fotografies. Els seus temes recurrents —la fusió entre l'home i la màquina, la decadència física i la destrucció del món natural— continuen ressonant en l’actualitat.

Aquesta retrospectiva, que s'exhibeix per primera vegada a l'Estat espanyol, ofereix una visió global del geni de Giger. La mostra també exhibeix peces del Museu H.R. Giger de Gruyères, així com creacions d'artistes com Salvador Dalí, Hans Bellmer i Ernst Fuchs, que ajuden a comprendre millor la connexió de Giger amb el surrealisme.

La seva influència en la cultura contemporània es manté intacta. Més enllà de les seves criatures cinematogràfiques, el seu estil únic ha deixat empremta en el cinema, els còmics, els videojocs i fins i tot en l'art del tatuatge. Entre les peces més destacades de l'exposició es troben el tron dissenyat per al projecte fallit de Dune i un vestit futurista de gos, un regal de l’artista Suís a Dalí i que ha estat cedit per la Fundació Gala-Salvador Dalí.

La trajectòria de Giger reflecteix la seva relació ambivalent amb el cinema i l'art. Tot i que el cinema li va atorgar reconeixement mundial, també va desplaçar la seva faceta com a pintor. Després de guanyar un Òscar per la seva feina a Alien, la seva etiqueta com a creador de criatures va eclipsar la seva obra pictòrica. Aquesta exposició, però, vol reivindicar la seva diversitat artística.

L'exposició es pot visitar a Salt fins a finals de desembre, una oportunitat per descobrir l'herència d'un geni i la vigència del seu univers distòpic i fosc.

 

Un viatge per l’univers fosc de H.R. Giger Vista de l'exposició a Les Bernardes.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90300x300

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90