1280x150

Exposicions

La Venècia de Kenna i Catany

La Sala Parés mostra les mirades singulars de dos grans fotògrafs sobre una Venècia allunyada dels tòpics.

'Góndolas', Michael Kenna (2017)
La Venècia de Kenna i Catany
bonart barcelona - 20/09/24

Venècia es desplega davant la mirada de dos mestres de la fotografia: Michael Kenna i Toni Catany. Els seus objectius han capturat la ciutat com pocs l'han vist, deserta, silenciosa i enigmàtica, lluny dels estereotips que l'acompanyen. A través de gairebé 70 imatges, aquesta exposició revela una Venècia que flueix entre la boira, entrellaçant-se amb l’ombra dels canals i les llums de l'alba. Les seves fotografies, ens mostren una ciutat on l'espai i el temps semblen dissoldre’s.

La Sala Parés acull 'Kenna-Catany.Venecia', una exposició que uneix l'obra del britànic Michael Kenna i el mallorquí Toni Catany. Tot i que mai es van conèixer en persona, els dos artistes comparteixen una sensibilitat única i una profunda admiració mútua. Les seves imatges de Venècia reflecteixen una fascinació comuna per una ciutat que van explorar durant anys, cadascun amb la seva pròpia visió, però amb confluències evidents en la manera de captar-ne l'essència.

Les fotografies de Kenna, caracteritzades per la seva atmosfera etèria i minimalista, ens ofereix una Venècia on la boira, les ombres i la solitud esdevenen protagonistes. Les seves fotografies, sovint en blanc i negre, capten la delicada línia entre la llum i la foscor, i ens transporten a un univers alllunyat del tràfec diari, on regna la calma.

Per la seva banda, Catany, amb un enfocament més directe, cerca allunyar-se dels clixés turístics, immortalitzant carrerons, cases humils i paisatges inesperats que fan de Venècia una ciutat sempre sorprenent. En les seves fotografies trobem una Venècia més tangible, amb les seves parets desgastades, els seus palaus imponents,

A més de la sèrie veneciana, l'exposició inclou una selecció de naturaleses mortes dels dos autors, que es podrà veure en un altre espai de la galeria. Sala Parés també ha editat un catàleg amb una selecció d'obres de Kenna i Catany, que permet al públic aprofundir en aquest singular diàleg artístic.

'Kenna-Catany.Venecia', que s’emmarca dins el BGW24 i es podrà visitar fins el 19 d’octubre, és una oportunitat per descobrir la màgia oculta d’una ciutat retratada amb delicadesa i des del silenci.

 

La Venècia de Kenna i Catany © Toni Catany

La Venècia de Kenna i Catany 'Naturalesa morta num 123', Toni Catany (1986)

Eude, genericImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88