1280x150

Exposicions

'Love Affaire': el desig, el cos i el simbolisme de Kristinn Nicolai

Una experiència visual que qüestiona els límits entre l'eròtic i el creatiu.

Untitled, Kristinn Nicolai (2024)
\'Love Affaire\': el desig, el cos i el simbolisme de Kristinn Nicolai
bonart barcelona - 18/09/24
.

'Love Affaire' ens submergeix en l'univers plàstic del creador islandès Kristinn Nicolai, on el cos humà, el desig i el simbolisme emergeixen amb força a través del seu estil. Nascut a Reikiavik, Nicolai ha portat la seva obra arreu del món, amb exposicions a ciutats com París, Pequín, Madrid i la seva Islàndia natal. El seu llenguatge artístic combina una tècnica minuciosa amb una profunda investigació sobre els grans temes que travessen la condició humana. El seu primer contacte amb l'art va ser influenciat pel seu oncle, el pintor Oddur Steinthórsson, qui el va marcar des de ben jove.

Aquesta nova exposició, disponible a la Galeria Miguel Marcos fins el 31 d’octubre, ens ofereix una reflexió intensa sobre l’obsessió, la passió i la materialitat del cos, utilitzant la sexualitat com a metàfora del procés creatiu. Per Nicolai, l'acte íntim simbolitza el moment més autèntic de l'existència, un punt en què creació i destrucció es fusionen. Els seus traços, enèrgics i plens de dinamisme, plantegen interrogants sobre l'ésser humà, establint un diàleg continu entre l'obra i l'espectador.

El sexe actua com a fil conductor al llarg de la mostra, un element amb el qual l'artista explora l’essència del desig incontrolable i la vulnerabilitat del cos. A les seves creacions, l'acte sexual transcendeix la simple física per convertir-se en un mitjà d'exploració del poder creador de la vida, diluint els límits entre el sagrat i el terrenal.

El cos femení, percebut per l’artista com una font de vida i objecte d'estudi, és també un dels motius centrals de la seva obra. El seu treball, provocador i suggestiu, no només qüestiona, sinó que també convida a enfrontar-se amb el seu propi subconscient.

A més, la mostra inclou retrats on la cara humana esdevé protagonista. Per a Nicolai, el rostre —i especialment els ulls— és la finestra a les emocions més profundes, revelant allò que les paraules no aconsegueixen expressar. A través d'aquests retrats, l'artista aprofundeix en les capes emocionals dels seus subjectes, anant molt més enllà de la seva aparença exterior.

'Love Affaire' no busca només seduir els sentits, sinó que ens convida a reflexionar sobre la nostra pròpia visió del desig, del cos i de la identitat.

 

\'Love Affaire\': el desig, el cos i el simbolisme de Kristinn Nicolai

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90