LS_Online_BONART_1280X150-22

Notícies

Estrena de la segona temporada del pòdcast INCLASSIFICABLES a Catalunya Ràdio

Des de la Casa de les Arts de Girona, es posarà en debat l’art transformador i la llibertat creativa amb Aleix Font i Ingrid Guardiola.

Estrena de la segona temporada del pòdcast INCLASSIFICABLES a Catalunya Ràdio
bonart girona - 19/09/24

Arriba la segona temporada del pòdcast INCLASSIFICABLES, presentat per Ricard Planas i David Escamilla. Aquesta nova etapa continuarà apostant per l’art compromès i transformador, obrint un espai de debat per explorar el paper de l’art en la societat, tot donant veu a creadors inclassificables i innovadors en espais culturals d’arreu de Catalunya.

La Casa de les Arts de Girona, seu de la Fundació Girona Est, acull el primer episodi d’aquesta nova temporada, que s’estrenarà el proper diumenge 22 de setembre. La Fundació Girona Est és un projecte que busca regenerar un barri sovint estigmatitzat, utilitzant la cultura i l’art com a eines de transformació social i comunitària.

Aquest episodi comptarà amb Aleix Font, artista i educador social que combina la seva producció individual amb projectes artístics participatius orientats a la transformació comunitària. També intervindrà Ingrid Guardiola, directora del Bòlit - Centre d'Art Contemporani de Girona, per parlar sobre els reptes de la creació contemporània i com s’estan desenvolupant iniciatives que connecten art i societat.

Al llarg del primer episodi, es plantejaran qüestions fonamentals com quin és el rol de l'art en el teixit social. Es debatrà sobre el poder de l’art per transformar espais estigmatitzats com alguns barris de Girona, a través de projectes com ‘La Ciutat Policromada’, que utilitza l’art urbà per redefinir i humanitzar espais, alhora que fomenta la participació ciutadana. Pot l’art ajudar a abordar problemes urbans? I si és així, com pot transformar comunitats sense amagar-ne les dificultats?

Un altre dels eixos centrals del debat serà la llibertat creativa dels artistes davant la pressió comercial. Com afecta als creadors la necessitat de repetir fórmules d’èxit? En contrast, es parlarà d’aquells que trien reinventar-se i ser "inclassificables", alliberant-se de les expectatives del mercat.

Finalment, quin és el paper de l'art social? Hauria d’estar desvinculat de l’economia per evitar que sigui utilitzat com a eina de transformació econòmica o social? Aquestes qüestions conduiran a un debat profund sobre la funció de l’art en la societat contemporània.

Amb aquest inici, el pòdcast INCLASSIFICABLES es reafirma com una plataforma per reflexionar críticament sobre l’art i el seu potencial per generar canvis profunds en el seu entorn social, sempre desafiant les convencions establertes.

 

Estrena de la segona temporada del pòdcast INCLASSIFICABLES a Catalunya Ràdio Ricard Planas, David Escamilla, Aleix Font i Ingrid Guardiola.

BW24_Revista-Bonart_3Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88