GA_Online_BONART_1280X150

Exposicions

‘Ver llover’ de Víctor Jaenada a Tecla Sala

La mostra ens convida a redescobrir el flamenc des d'una nova òptica, jugant amb la tensió entre tradició i modernitat.

‘Ver llover’ de Víctor Jaenada a Tecla Sala
.

Com si d'una pluja suau es tractés, l'exposició ‘Ver llover’ de Víctor Jaenada cau lentament sobre els sentits, convidant l'espectador a submergir-se en un paisatge flamenc transformat.

En el marc del cicle Districte Tecla Sala, l'artista presenta una instal·lació on els elements inesperats es barregen per crear una font flamenca fora del comú: una tenalla, canyes, una roda de carro, bombes d'aigua, peces de ceràmica i fins i tot un quadre on un raig d'aigua cau delicadament sobre un dels brolladors. Aquest diorama no és només un reflex visual, sinó també una condensació del paisatge flamenc de Jaenada.

Víctor Jaenada és un artista visual contemporani espanyol conegut per la seva obra que explora els límits entre allò figuratiu i l'abstracte, sovint desafiant les convencions tradicionals de la pintura i l'art. Jaenada ha destacat en l'art urbà i la pintura, jugant amb la iconografia popular i experimentant amb materials, textures i tècniques innovadores.

En aquesta obra, l'antic i el contemporani es fonen en un diorama que utilitza materials industrials per evocar formes tradicionals. És un espectacle que rastreja la pervivència de l’aspecte folklòric en els nostres dies, explorant la posició del flamenc entre el popular i l'elitista, una anada i tornada que Jaenada aborda de manera tant visual com conceptual.

L'exposició, comissariada per Pilar Cruz Ramón, s'inaugura el 19 de setembre a les 19:00 h, i forma part del cicle Districte Tecla Sala, una iniciativa que busca donar suport a la recerca, producció i exhibició d'artistes del Districte Cultural de L'Hospitalet.

A més, 'Ver llover' s'integra dins dels esdeveniments del Barcelona Gallery Weekend i de Manifesta 15 Barcelona, oferint una oportunitat per apropar el treball de Jaenada a un públic més ampli.

180x180Eude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88