2024 Inserció Bonart Segell IMPULSA CULTURA

Exposicions

‘O son do mar’ de Mayte Vieta al CGAC

La mostra, disponible fins al gener del 2025, ofereix una immersió en paisatges que conviden a la reflexió sobre la solitud i el pas del temps.

'O paraíso perdido I', 2024 © Mayte Vieta
‘O son do mar’ de Mayte Vieta al CGAC

El proper 20 de setembre s’inaugura al Centre Galego de Arte Contemporània (CGAC) 'O son do mar', una exposició de Mayte Vieta. Aquesta mostra es concep com un refugi davant el món exterior, expressant una forma de felicitat complexa que barreja plenitud i fugida. La natura immensa genera en l'espectador una barreja de serenor i melangia, que acaricia i alhora oprimeix. Els paisatges que presenta Vieta són sublime, on les fronteres entre l'individu i la natura es difuminen. Aquestes obres uneixen presència i absència, evocant el so oscil·lant del mar entre el silenci i la ressonància eterna de les marees.

'O son do mar' esdevé una reflexió sobre la fragilitat, la solitud, el pas del temps, la memòria i la recerca de la felicitat, convidant l'espectador a una introspecció profunda. Amb un art íntim i introspectiu, Vieta reconstrueix el món interior dels qui contemplen la seva obra, guiant-los cap a una connexió amb la seva pròpia interioritat.

 

Mayte Vieta

Nascuda a Blanes (Girona), és una artista visual que utilitza l’espai i la llum com a mitjans d’expressió, fusionant la fotografia, l’escultura i la instal·lació. A través de la seva obra, reflexiona sobre les contradiccions inherents a l’experiència humana, barrejant oposats com la gravetat i la ingravidesa, o la calma i la tragèdia, per crear atmosferes oníriques que sovint semblen suspendre el temps i l’espai. Vieta utilitza sovint fotografies de gran format, paisatges que són “no-llocs”, espais abstractes i ambients foscos que manquen de referències concretes, evocant sensacions d’intemporalitat i fragilitat. La seva obra posa èmfasi en el cos i la natura, dues constants que esdevenen reflexos de l'ànima humana, i està impregnada d’una profunda càrrega estètica que busca la bellesa com a forma de connexió amb l’interior de l’espectador.

Des de la seva irrupció als anys 90, Vieta ha desenvolupat una trajectòria destacada, amb exposicions tant a nivell nacional com internacional. La seva habilitat per crear obres que dialoguen amb el subconscient de l'espectador l’ha convertida en una figura clau en el panorama artístic contemporani.

 

‘O son do mar’ de Mayte Vieta al CGAC Instal·lació 'Silenci' (Barcelona, 1999). © Mayte Vieta

 

L’exposició ‘O son do mar’, que ha estat comissariada per Natàlia Chocarro, directora de projectes externs de la Fundació Vila Casas, està dissenyada especialment per al Centre Galego de Arte Contemporània (CGAC), que per primera vegada acull l’obra de l’artista catalana. Des de 2004, la Fundació Vila Casas ha col·laborat amb Mayte Vieta en diversos projectes, exposant la seva obra tant en els seus propis espais com en altres institucions culturals de Catalunya.

El dia de la inauguració, a les 19:00 hores, es durà a terme una xerrada amb la participació de Mayte Vieta, la comissària de l’exposició Natàlia Chocarro, i Santiago Olmo, director del CGAC. 

Eude, genericBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90