1280x150

Certàmens

7a Edició del Festival Art & Gavarres

Diversos artistes han transformat el paisatge amb obres efímeres inspirades en llegendes locals.

7a Edició del Festival Art & Gavarres
bonart girona - 14/09/24

Des del passat 7 de setembre i fins al 3 de novembre de 2024, el massís de les Gavarres es tornarà a convertir en un punt de trobada per a l’art i la natura amb la celebració de la setena edició del Festival Internacional Art & Gavarres. Aquest esdeveniment únic busca la fusió de l'art contemporani amb el paisatge, creant un espai on artistes d'arreu del món realitzen obres efímeres que dialoguen amb l'entorn natural utilitzant materials orgànics.

Organitzat pel Consorci de les Gavarres, amb la col·laboració del Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona, i diversos ajuntaments de la zona, aquest festival s'ha convertit en una referència en l'àmbit de l’art en el paisatge.

Els municipis de Girona, Celrà, Cassà de la Selva, Llagostera, Vall-llobrega i Llofriu seran els escenaris de les diferents intervencions artístiques. Amb un total de setze instal·lacions a l’aire lliure, el públic tindrà l'oportunitat d'explorar aquests espais naturals mentre es troba amb obres que s’integren de manera harmoniosa amb el paisatge, redescobrint així el massís de les Gavarres a través de la mirada dels artistes.

El Festival Art & Gavarres no només és una plataforma per a la creació artística, sinó també un espai on cultura i natura s’entrellacen en un diàleg continu. El comissari del festival, Oriol Granyer, destaca la importància "situar els artistes en plena natura i allunyar-los de les sales d'exposició", creant així una experiència única i íntima per al visitant. Granyer subratlla que, a diferència d’altres festivals, aquest no imposa horaris ni vigilància, donant la llibertat al públic de recórrer les obres a qualsevol hora del dia.

 

Les llegendes de les Gavarres, el fil conductor d’aquesta edició

Aquesta setena edició posa el focus en un element profundament arrelat a la cultura popular: les llegendes i creences que han envoltat el massís de les Gavarres al llarg dels segles. Aquestes històries antigues serveixen com a font d’inspiració per als artistes, que han creat obres que exploren els mites i les narracions que han connectat la gent amb la natura.

Els artistes que participen en aquesta edició treballen amb materials naturals com la fusta, el vímet, la ràfia o les branques, creant instal·lacions que es fonen amb el paisatge. 

Una de les característiques distintives del Festival Art & Gavarres és el caràcter efímer de les obres exposades. Totes les instal·lacions estan dissenyades perquè, amb el temps, la natura mateixa les absorbeixi i esborrin qualsevol rastre de la intervenció artística.

 

7a Edició del Festival Art & Gavarres 'Equilibri' del Col·lectiu Natura és cultura

 

Activitats paral·leles

A més de les instal·lacions artístiques, el festival inclou una sèrie d’activitats paral·leles de caire escènic. El passat 4 de setembre, l’artista Pep Aymerich va presentar l’espectacle ‘Cadira’ al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, on va transformar en directe un tronc en una cadira.

El 14 de setembre, la vall de Sant Daniel acollirà l’espectacle ‘Sota terra’, una innovadora proposta de Moon Ribas i Quim Girón, que fusiona disciplines com el circ, la dansa i les arts digitals.

Amb set edicions celebrades, el Festival Art & Gavarres s’ha consolidat com una plataforma clau en el món de la creació artística vinculada al paisatge i a diferència d’altres festivals massificats, ofereix una experiència íntima, que fomenta la desconnexió i la contemplació.

 

7a Edició del Festival Art & Gavarres 'Cadira' de Pep Aymerich

300x300Ver_llover_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88