728x90

Notícies

Barcelona Gallery Weekend celebra 10 anys d'art contemporani i modern

Escultura, pintura i fotografia s'uneixen en un conjunt d'exposicions que exploren la reinterpretació espacial, els paisatges socials i les natures surrealistes.

Buddies (Beate Höing, 2023)
Barcelona Gallery Weekend celebra 10 anys d\'art contemporani i modern
bonart barcelona - 12/09/24

Del 19 al 22 de setembre, Barcelona Gallery Weekend celebrarà el seu desè aniversari amb la participació de 27 galeries d'art contemporani i modern de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat, que mostraran obres de més de 30 artistes nacionals i internacionals.

Organitzat per ArtBarcelona, aquest esdeveniment anual marca l'inici de la temporada artística, destacant el paper de les galeries com a espais de cultura, experimentació i connexió entre artistes, col·leccionistes, públic i institucions. Totes les exposicions seran gratuïtes i obertes al públic des del dijous 19 de setembre durant tot el cap de setmana.

Les galeries participants, per zones: House of Chappaz (Gràcia); 3 Punts Galeria, ADN Galeria, Artur Ramon Art, Galeria Marc Domènech, Galería Uxval Gochez, Mayoral, ProjecteSD, RocioSantaCruz, SUBURBIA CONTEMPORARY, Victor Lope Arte Contemporáneo i Zielinsky (Eixample); Bombon Projects, Dilalica, FUGA, Pigment Gallery, Prats Nogueras Blanchard, SENDA, Taché Art Gallery i Galería Valid Foto BCN (Trafalgar i carrers annexos); àngels barcelona i Sala Parés (Ciutat Vella), i Chiquita Room (Sant Antoni). A L'Hospitalet de Llobregat, participaran Ana Mas Projects, ethall, Galería Alegría i L21 Barcelona.

Com cada any, l'esdeveniment s'acompanyarà d'una extensa agenda d'activitats complementàries gratuïtes i obertes al públic per tal d’aprofundir en les exposicions i conèixer millor les obres dels participants. Podeu trobar tota la programació aquí.

Una novetat destacada d’enguany és que les rutes guiades gratuïtes, conegudes com ARC GalleryWalks, s'ampliaran i es desenvoluparan durant dos caps de setmana, fins al 28 de setembre.

 

L'art com a reflex del seu temps

La Galeria Marc Domènech exposarà ‘Esther Boix. Pintures. 1955-1975’, una selecció d’obres emblemàtiques d’una artista que va evolucionar cap a un estil expressiu i psicològic, criticant les injustícies del règim franquista contra les dones. Mayoral presentarà dues mostres: ‘Barcelona 1978-92. Cànon i anticànon’, comissariada per Vicenç Altaió, amb obres de Ferran García Sevilla, Francesca Llopis, Jaume Plensa, Joan Gelabert (Dalí JR), José Pérez Ocaña i Miquel Barceló, retratant el dinamisme artístic de Barcelona durant els anys 80; i ‘Agñipé’ de Catalina León, amb obres creades entre 2014 i 2024, utilitzant materials com teles i guix per reactualitzar històries pictòriques.

ADN Galeria presentarà dos artistes: Eugenio Merino, que explora les estructures de poder a partir de la ironia i el sarcasme, i Julio Anaya, que reinterpreta icones com Picasso, Miró i Tàpies amb una combinació d’homenatge i desmitificació.

Pigment Gallery presentarà ‘Double coding’ de Sito Mújica, una exposició que explora la idea de la "no-autoria" i la imitació, destacant l'interès de l'artista pels mètodes de representació i classificació d'imatges en motors de cerca i intel·ligència artificial

La galeria Zielinsky presentarà ‘Gladiators of the Future’ de Claudio Goulart, una sèrie d’obres desenvolupades entre els anys 70 i el 2000 a Amsterdam, que aborden temes com el cos, la política i el temps amb una rica experimentació artística.

 

Barcelona Gallery Weekend celebra 10 anys d\'art contemporani i modern Gàbies (Esther Boix, 1963)

 

Reinterpretació escultòrica, instal·lacions i la seva disposició en l'espai

Diverses exposicions del Barcelona Gallery Weekend exploren la reinterpretació escultòrica i la disposició dels objectes en l'espai.

A àngels barcelona, Lúa Coderch presentarà ‘Escena’, combinant objectes i sons per reflexionar sobre l'experiència immediata, sobre el que pensem i sentim; mentre que a Bombon Projects, Lara Fluxà oferirà ‘Firefly’, amb escultures i instal·lacions utilitzant materials fràgils com aigua, aire i vidre per explorar la fragilitat dels ecosistemes. Carles Congost, a House of Chappaz, destaca per la hibridació de llenguatges artístics amb una selecció de peces que combinen fotografia, imatge en moviment, objecte, pintura i dibuix; mentre que a Dilalica, Beatriz Olabarrieta i Mario Santamaría presentaran ‘A Corner in Wheat’, rearticulant l'espai de la galeria amb una nova forma utilitzant les antigues parets, les marques del sòl i les perforacions d’exposicions passades.

Lluís Lleó mostrarà ‘Pintor’ a Taché Art Gallery, amb una relectura contemporània i conscient de la història de l'art a través de pintures, papers i escultures; i Richard Wentworth, a Prats Nogueras Blanchard, recontextualitzarà una de les seves peces històriques per a l'exposició actual. RocioSantaCruz inaugurarà ‘Va tornar amb sacs de terra vermella i rebuig’, la primera exposició individual a Espanya de Lionel Sabatté, amb escultures, pintures, fotografies i dibuixos realitzats amb materials rebutjats (pols, pell morta, ungles o argila); mentre que SUBURBIA CONTEMPORARY presentarà ‘From, Maybe To’ de Gianluca Iadema, explorant la intersecció entre música, art visual i arquitectura amb escultures metàl·liques i estructures que entaulen un diàleg.

La Galeria Uxval Gochez mostrarà ‘Wrapped’ de Yeonsu Lim, amb dibuixos i propostes per embolicar escultures públiques de Barcelona, incloent el 'Mitjó' i 'Homenatge a Picasso' d'Antoni Tàpies, i 'Der Morgen' de Georg Kolbe, al Pavelló Mies van der Rohe. La mostra es completarà amb escultures addicionals creades in situ durant una performance.

Finalment, a Víctor Lope Arte Contemporáneo, Beate Höing presentarà ‘It is all about love’, amb ceràmica que combina kitsch i artesania tradicional amb una dimensió imaginativa.

 

Barcelona Gallery Weekend celebra 10 anys d\'art contemporani i modern Moiré (Richard Wentworth, 2019)

 

Pintura abstracta, paisatges de rerefons social i natures mortes surrealistes

Les galeries de L'Hospitalet del Barcelona Gallery Weekend oferiran un programa eminentment pictòric.

Galería Alegría presentarà natures mortes de Jorge Diezma, amb obres de peixos i fruites sobre roques marines, equilibrant tragèdia i humor; alhora, Philipp Röcker exposarà escultures imponents que crearan espais interactius per als visitants. Ana Mas Projects inaugurarà ‘Enodia’ amb pintures abstractes de Michael Lawton, utilitzant una paleta inspirada en la deessa grega Enodia; Fabio Viscogliosi, a L21 Barcelona, mostrarà ‘Grenouille Vagabonde’, amb obres sobre ambients domèstics, objectes quotidians i animals humanitzats. A ethall, Rasmus Nilausen presentarà ‘Idée Fixe’, una instal·lació site-specific sobre idees fermes i sentiments de dubte.

Tornant a Barcelona, a 3 Punts Galeria, Jan Schüler exhibirà ‘German Landscapes’, paisatges amb formes delimitades i superfícies llises amb colors inspirats en ciutats alemanyes com Dresden, Frankfurt, Weimar, Düsseldorf o Berlín. Finalment, a SENDA, Gino Rubert presentarà ‘Cariàtide’, una sèrie de petites obres amb figures solitàries que exploren la sensualitat i la contenció.

 

Barcelona Gallery Weekend celebra 10 anys d\'art contemporani i modern Deutsche Landschaft (Schüler, 2017)

 

Fotografia com a protagonista

Pel que fa a la fotografia, a Valid Foto BCN, Masao Yamamoto exposarà ‘Tomosu’, una sèrie recent que fusiona pintura i fotografia mitjançant l’ambrotip, un procés fotogràfic del segle XIX. La Sala Parés oferirà un diàleg fotogràfic entre Michael Kenna i Toni Catany, amb imatges de Venècia dels anys 80 que revelen connexions entre les seves perspectives. A ProjecteSD, Jochen Lempert exposarà fotografies en blanc i negre que reflecteixen la seva visió poètica de la natura i el seu profund coneixement, avalat per la seva formació en biologia.

Artur Ramon Art presentarà 'Una altra imaginació. Jordi Ortiz + 373 arbres', amb el projecte de Jordi Ortiz centrat en la cara visible i expressiva dels troncs d'arbres de Barcelona, que posa de manifest la seva evolució.

FUGA, per primera vegada al Barcelona Gallery Weekend, mostrarà ‘winters while waiting’ de Nieves Mingueza, que aborda l’abús de gènere en línia a través de fotomuntatges, assemblatges, estructures escultòriques, text i fotografies trobades.

Finalment, Chiquita Room acull ‘The Appearance of a Distance’ de Louis Porter, que explora la distància entre idees i éssers humans mitjançant tècniques fotogràfiques, materials científics i educatius i diversos materials recollits a mercats ambulants de Barcelona i Londres.

 

Barcelona Gallery Weekend celebra 10 anys d\'art contemporani i modern Ambrotipo #7044 (Masao Yamamoto)

300x300GA_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88